Russell schuwt 'andere dynamiek' niet bij rivaliteit Hamilton

Russell schuwt 'andere dynamiek' niet bij rivaliteit Hamilton

door Lysanne

Mercedes-coureur George Russell weet dat zijn relatie met teamgenoot Lewis Hamilton een "andere dynamiek" gaat krijgen tijdens het wereldkampioenschap van 2023 - al helemaal als er overwinningen op het spel staan, weet de nieuwste Britse Grand Prix-winnaar. Maar hij ziet geen risico's of problemen voor het samenwerken met de zevenvoudig F1-wereldkampioen.

Russell over 2023

Hamilton en Russell beginnen aan hun twee seizoen als teamgenoten bij Mercedes. Na het tegenvallende seizoen in 2022, is Mercedes erop gebrand om terug te komen. De tegenvallende prestaties van de W13 zorgden ervoor dat de coureurs veel tijd doorgebrachten in de garage - om te werken aan de auto voor het volgende seizoen.

George Russell weet ook dat zijn relatie met Hamilton een "andere dynamiek" gaat hebben voor 2023, maar dat hij niet bang is dat het stuk gaat tussen de twee teamgenoten. "Ik bedoel natuurlijk als je vecht voor 1- 2s zal er een iets andere dynamiek zijn en dat is niet meer dan normaal. Maar ik denk dat wat ons te wachten staat, het feit is dat we ons in heel verschillende stadia van onze carrière bevinden."

"Het voelt een beetje alsof we hier samen in zitten, echt waar"

George Russell

"We hebben een goede relatie"

Russell vertelde in een interview, einde 2022, dat hij zich geen zorgen maakt om de relatie met teamgenoot Hamilton. "Als we volgend [seizoen] bereiken en we hebben een auto die in staat is om 1-2 te finishen, zullen we er enorm trots op zijn te denken dat we samen hebben bijgedragen aan het helpen van het team om dit te bereiken. En dan gaan we verder met ons werk. Maar we hebben geen reden voor een conflict. We hebben een goede relatie".

"We erkennen het belang daarvan binnen het hele team. Als onze relatie begint te verbreken, zal dat een impact hebben op het team en uiteindelijk zal het de cirkel rond gaan en ook ons ​​beïnvloeden. Ik denk dat we hierop kunnen blijven voortbouwen, en dat onze relatie waarschijnlijk hechter wordt, naarmate de tijd verstrijkt."

George Russell

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk