Ook al heeft McLaren de macht gegrepen in de Formule 1, hoopt Red Bull over een paar weken in Austin weer terug te slaan met een update aan de RB20. Oud-ingenieur Kees Van de Grint gaat ervan uit dat die upgrades veel gaan uitmaken voor het team.
Max Verstappen heeft sinds de Grand Prix van Spanje niet meer gewonnen, en het kampioenschap lijkt uit zijn handen te glippen. In Singapore ging het iets beter met een 2de plaats, maar als de Nederlander de komende wedstrijden niet wint, is er een grote kans dat Lando Norris kampioen wordt.
Bij het team van Red Bull staan nu alle ogen gericht op het raceweekend in Austin, ook omdat ze een upgradepakket gaan meenemen. Volgens Van de Grint gaat er veel van de upgrades afhangen in Austin: "Als die update vanaf de volgende race werkt en - laat ik het zo zeggen - Max weer een auto krijgt waarmee hij echt kan winnen op eigen kracht, dan ziet het er goed uit voor volgend jaar", "Maar is die update weer niet wat ze ervan hadden gedacht, dan moeten ze zich achter de oren krabben voor volgend jaar. Want dan blijken ze toch niet helemaal te weten wat het probleem is.", vertelt de oud banden-ingenieur in het Viaplay programma Slipstream.
Van de Grint merkte afgelopen weekend op dat de RB20 gewoon niet goed genoeg was in Singapore: "In Q2 kwam hij - ik dacht in de laatste bocht - helemaal naast de baan, waar hij nog fantastisch die auto opving. En omdat hij op de kerbs kwam was het al gauw 'kijk, hij stuitert'", Aldus Van de Grint." Het begin van het probleem is onderstuur. Je moet - in dit geval - helemaal niet naast die kerb komen. Je moet daar niet zijn. En kijk, dan komt hij daar op, dat was voor mij - een auto in de training is namelijk hetzelfde als in de race - het teken dat die auto nog helemaal niet zo fantastisch is. Max heeft hem naar de tweede plaats gereden, met dank aan de twee Ferrari's."
Hij hoopt dat de upgrade in Austin goed uitpakt voor Red Bull:"De update is niet alleen voor het kampioenschap belangrijk, maar daarmee kan Red Bull laten zien, of ze inderdaad doorhebben wat het probleem is. En dan is het oké voor volgend jaar", eindigt Van de Grint.
Lees het artikel op de mobiele website