Het advies dat Marko aan 'sombere' Perez gaf na afloop van de wintertestdagen

Het advies dat Marko aan 'sombere' Perez gaf na afloop van de wintertestdagen

door Jarlo

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko heeft na afloop van de wintertestdagen in Bahrein gesproken met Sergio Perez. De Oostenrijker gaf advies aan zijn tweede rijder, die toe moest kijken hoe teamgenoot Max Verstappen 'gemiddeld zes tot zeven tiende' sneller was.

Voor Sergio Perez verliepen de wintertestdagen in Bahrein lang niet zo soepel als bijvoorbeeld bij teamgenoot Max Verstappen.

Perez, die op de eerste dag niet in actie kwam, moest het doen met dag twee en de helft van dag drie.

Op dag twee klokte de Mexicaan een respectabele tweede tijd. Echter, dag drie was verre van optimaal. In de ochtend werd de sessie na een half uur al stilgelegd door een losgekomen putdeksel.

In de middag kampte de Mexicaan met een elektronisch probleem aan de auto. Het gevolg? Nóg meer tijdverlies. Uiteindelijk noteerde Perez op dag drie slechts de tiende tijd.

De Duitse media zien sombere Perez tijdens wintertestdagen

Voor Perez is het alles of niets in 2024. De Mexicaan moet aan de verwachtingen van Red Bull Racing voldoen, anders lonkt een ontslag bij de Oostenrijkse renstal. Om deze reden komt er veel druk te staan op de tweede rijder van het team.

Het Duitse medium Auto Motor und Sport, meldt dat ze Sergio Perez met een 'bedrukt gezicht' hebben zien wandelen door de paddock. Dit had alles te maken met het feit dat de Mexicaan tijdens de testdagen 'gemiddeld zes tot zeven tiende' langzamer was dan teamgenoot Verstappen: "Pérez wandelde met een bedrukt gezicht door de paddock. Zijn teamgenoot was gemiddeld zes tot zeven tienden sneller," aldus het Duitse medium.

Marko geeft advies aan Perez: 'Zet Verstappen uit je hoofd'

Volgens GP Fans, gaf Marko advies aan Perez om de druk enigszins te verminderen.

 "Pérez moet Max uit zijn hoofd zetten en zijn eigen programma rijden."

Helmut Marko - Red Bull Racing-adviseur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk