Hoeveel F1-races zijn er?

Hoeveel F1-races zijn er?

door Redactie

Hoeveel F1-races zijn er?

Het antwoord op 'hoeveel F1-races er zijn' is in het F1-seizoen van 2022 vrij simpel: In totaal vinden er gedurende het 2022 F1-seizoen 22 verschillende Grands Prix plaats.

Dit getal varieert lichtelijk met het jaar. In 2022 zouden er 23 races plaatsvinden - het hoogste aantal in een jaar tot nu toe. Met het verdwijnen van de Russische GP (er werd geen vervanger aangewezen) telt de kalender in het seizoen van 2022 uiteindelijk 22 F1-races.

34 verschillende landen hebben een Formule 1-race georganiseerd sinds de officiële start van F1 in 1950. Tot op heden racete F1 op 81 verschillende circuits een officiële Grand Prix.

Liberty Media ziet toekomst voor ogen met meer F1-races per seizoen

Het aantal F1-races in een seizoen zal in de toekomst naar verwachting blijven toenemen. Ondanks de kritiek van F1-teams over de toenemende werkdruk en langere periodes van huis, heeft Liberty Media, die eigenaar is van F1, het doel gesteld om in de toekomst het aantal Grands Prix per jaar te verhogen en zo meer inkomsten te vergaren.

Een recent voorbeeld van deze uitbreiding, die juist ook bedoeld is om het marktaandeel in bepaalde landen te vergroten, is de komst van de GP van Miami. Liberty Media is hard bezig om de populariteit van F1 in eigen land te verhogen. De GP van Las Vegas staat inmiddels op de planning vanaf 2023.

Formule 1 zoekt naar innovatie met meer F1-races in vooruitzicht

Sinds 2021 wordt getest met een opzet van een sprintrace-weekend. Dit format wordt mogelijk vaker ingezet in de toekomst en is bedoeld om het weekend aantrekkelijker te maken voor fans door de traditionele opdeling van drie vrije trainingen, één kwalificatie en één race op te breken.

De kwalificatie schuift tijdens een sprintrace-weekend op naar de vrijdag, in plaats van de tweede vrije training van die dag. Op de zaterdag vindt dan de tweede vrije training plaats, gevolgd door een sprintrace, die startvolgorde op de zondag bepaalt.

Foto: Red Bull Contentpool

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk