Yuki Tsunoda

si202403230183

Beeldcredits Red Bull Content Pool / Getty Images

Yuki Tsunoda is een Japanse Formule 1-coureur die in 2024 uitkomt voor het team van Visa Cash App RB. Deze kleine, maar uitgesproken coureur strijdt naast Daniel Ricciardo om het felbegeerde Red Bull Racing-stoeltje. 

Biografie

Tsunoda werd op 11 mei 2000 geboren in Sagamihara, Japan. Zijn professionele kartcarrière begon in 2010, waarbij hij meedeed aan verschillende kampioenschappen. 

In 2016 maakte de Japanner zijn debuut in de Formule 4 in zijn geboorteland. Met het Honda Formula Dream Project wist hij meerde keren de winst te pakken en in 2019 stroomde de 23-jarige door naar het Formule 3-kampioenschap. Datzelfde jaar sloot hij zich aan bij het Red Bull junior-team.   

Gedurende zijn loopbaan heeft Tsunoda ook gereden in de Euroformula Open en de Toyota Racing Series. In beide raceklasses vormde de Japanner een duo met Liam Lawson, de reservecoureur van Red Bull. 

Na `een jaar geracet te hebben in de Formule 2 kreeg Tsunoda de kans om uit te komen voor het zusterteam van Red Bull, dat destijds nog AlphaTauri heette. In de koningsklasse is het hem anno 2024 nog niet gelukt om een podiumplaats te bemachtigen.

Privé

De RB-coureur deelt net als zijn collega’s kiekjes op zijn sociale media, maar het is duidelijk dat hij zijn leven achter de schermen liever privé wil houden.

Voor zover we weten is Tsunoda vrijgezel en hij kan het goed vinden met voormalig teamgenoot Pierre Gasly.

De Japanner is echt een culinair liefhebber en het is zijn droom om in de toekomst zijn eigen restaurant te openen. 

Dit vind je misschien ook leuk