Albon en Ricciardo reageren allebei op hun crash tijdens GP Japan

Albon en Ricciardo reageren allebei op hun crash tijdens GP Japan

door Jarlo

Alexander Albon en Daniel Riccardo hebben direct na afloop van de race op Suzuka gereageerd op hun crash. De twee voormalig Red Bull Racing-coureurs zorgde voor een flinke klapper in de openingsronde van de Japanse GP. Beide coureurs zijn uiteindelijk van mening dat het een race-incident was.

De Grand Prix van Japan zal de boeken ingaan als een enerverende race. Vooral het slotstuk bevatte genoeg vermaak, maar ook het begin van de wedstrijd was allesbehalve saai.

Wat te denken van de crash tussen Alexander Albon en Daniel Ricciardo. De twee maakte contact bij het ingaan van bocht drie, met alle gevolgen van dien. Het eindigde in tranen, waarbij de twee mannen er samen vanaf gingen in bocht drie. De crash veroorzaakte uiteindelijk een rode vlag.

Albon: 'Vooral een ongemakkelijke situatie' 

Albon verscheen als eerste voor de camera van Viaplay. De Thaise-Brit noemt de situatie rondom de crash vooral 'ongemakkelijk'.

"Ik had een prima start. Ik begon op de zachte band en de coureurs om mij heen op de medium band. Daardoor had ik een voordeel met mijn grip. Bij het uitkomen van bocht twee had ik goeie tractie vergeleken met Daniel (Ricciardo). Het was een ongemakkelijke situatie, aangezien ik vooral in zijn dode hoek zat. We reden zij aan zij en ik realiseerde mij vrij laat dat hij dat niet zag. Ik probeerde mij toen zo snel mogelijk terug te trekken, maar dat was helaas toen te laat. Daardoor crashte we met alle gevolgen van dien. Uiteraard niet wat we wilden, vooral door de schade die we de vorige race (in Australië) hebben aangericht."

Alexander Albon - Williams-coureur

Ricciardo: 'Achteraf kan je het een race-incident noemen'

Niet veel later verscheen ook Ricciardo voor de camera van de Zweedse streamingdienst. De Visa Cash App RB-coureur komt tot de conclusie dat de crash een race-incident was. Wel vertelt hij nog wel uitgebreid wat er, vlak voor en na het moment, allemaal door zijn hoofd spookte.

"Achteraf bekeek ik de herhaling en ik denk dat je het een race-incident kan noemen. Yuki (Tsunoda) en ik hadden allebei een slechte start op de medium band. Iedereen achter ons op de zachte band konden ons opvreten. We waren tamelijk verrast met het enorme verschil in grip die we hadden. Toen ik achteraf het perspectief van Alex (Albon) bekeek, zag ik dat hij zoveel meer snelheid mee kon nemen uit bocht twee. Ik zelf was Stroll in de gaten aan het houden aan mijn linkerkant en terwijl ik mij probeerde op te lijnen voor bocht drie was Alex daar. Ik denk dat de hele situatie in eerste instantie ontstond door een gebrek aan grip. Op dat moment voelde ik niet dat ik er iets aan kon doen."

Daniel Ricciardo - Visa Cash App RB-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk