Alonso vliegt Mercedes voorbij met klantenmotor: "Logisch dat Hamilton vragen stelt"

Alonso vliegt Mercedes voorbij met klantenmotor: "Logisch dat Hamilton vragen stelt"

door Lysanne

Tijdens de kwalificatie voor de race van Bahrein, kwamen er al snel vragen naar boven bij Mercedes-coureur Lewis Hamilton: Hoe kan het namelijk ineens dat Aston Martin voorbij de auto's van Mercedes schoot en dat zij ook nog is hoger wist te kwalificeren. En in de Grand Prix van Bahrein bleek het weer: Fernando Alonso finishte voor Mercedes én Ferrari op P3.

'Je kan zien waarom Lewis vragen stelt'

"Ze werden derden en vierde in Q2, maar eindigden achter Alonso, met dezelfde krachtbron", vertelde Ted Kravitz op Sky Sports. Hij vond het niet raar dat Lewis Hamilton ineens vragen begon te stellen over hoe dat mogelijk is. Na de training zei Hamilton: "Dit is het maximale dat we kunnen bereiken met ons concept en we kunnen geen plan B hebben onder het kostenplafond omdat we het niet kunnen betalen".

"Ik kan zien, je kunt waarschijnlijk zien, waarom Lewis nu vragen stelt"

Ted Kravitz

"Toto Wolff zei heel stellig dat Lewis uit hetzelfde vaatje put en gewoon hyperkritisch is, zoals hij altijd is", vervolgt Kravitz. Teambaas van Mercedes, Toto Wolff, gaf aan dat zij na de kwalificatie het concept van de W14 zullen aanpassen, 24 uur nadat Hamilton de beperkingen van de auto had blootgelegd. Toch blijft Kravitz volhouden dat bij Mercedes de stemming niet al te somber hoeft te zijn.

"George heeft een voorsprong van vier honderdsten van een seconde op Lewis. Ze zullen het hele seizoen aan elkaar gewaagd zijn, het zal echt interessant zijn om naar te kijken. Mercedes schat dat ze vier tienden achter Red Bull staan. Dat is niet zo erg, gezien het sombere karakter van testen", aldus Kravitz.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk