Alonso in ongeloof na 'oneerlijke' straf tijdens GP Australië

Alonso in ongeloof na 'oneerlijke' straf tijdens GP Australië

door Jarlo

Aston Martin-coureur Fernando Alonso is schuldig bevonden voor het incident met George Russell tijdens de GP van Australië. De Spanjaard 'veroorzaakte' de crash met de Mercedes-coureur door een 'ongebruikelijk manoeuvre' te verrichten, aldus de wedstrijdleiding. Alonso werd uiteindelijk gestraft, tot ongeloof van de Spanjaard.

Één van de gespreksonderwerpen van de GP van Australië was de crash in de laatste ronde van George Russell.

De Brit was in de slotfase van de race op Albert Park vol aan het jagen op Fernando Alonso. Dit eindigde helaas in tranen.

Russell verloor de controle over zijn Mercedes in bocht zeven waardoor hij hard de muur in vloog. De auto belandde uiteindelijk op het midden van de baan, wat een zeer gevaarlijke situatie opleverde.

De wedstrijdleiding startte een onderzoek naar het incident

Na afloop van het incident, gaf Russell aan dat hij verrast werd door 'het plotseling langzaam rijden van Alonso bij het ingaan van bocht zeven'.

Er werd om deze reden door de wedstrijdleiding een onderzoek gestart naar het incident.

Uiteindelijk werd de conclusie getrokken dat Alonso inderdaad 'ongebruikelijk bewoog' in aanloop naar bocht zeven. Volgens de stewards veroorzaakte dit de crash tussen de twee voormalig race-winnaars.

Alonso niet te spreken na uitslag wedstrijdleiding

Uiteindelijk heeft Russell zijn gelijk gekregen. De Brit sprak eerder uit dat hij crashte door een gevaarlijk langzaamrijdende Alonso.

Alonso dacht hier duidelijk anders over. Met een bericht op zijn Instagram, geeft de Aston Martin-coureur zijn reactie op de uiteindelijk uitslag.

"Een beetje verrast door de penalty. Op geen enkel moment willen we iets verkeerd doen bij deze snelheden. Ik denk dat we zonder grind in die bocht, in welke bocht ter wereld dan ook, nooit onderzocht zouden zijn. Daarnaast rijden we nooit elke raceronde en elke bocht op 100%. We sparen brandstof, banden en remmen, dus het is een beetje verrassend om beschuldigd te worden voor iets dat niet elke ronde hetzelfde is. We moeten het accepteren en vooruitblikken op Japan."

Fernando Alonso - Aston Martin-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk