Alonso spreekt van discriminatie binnen Formule 1: 'Nationaliteit speelt een rol'

Alonso spreekt van discriminatie binnen Formule 1: 'Nationaliteit speelt een rol'

door Jarlo

Fernando Alonso kwam na afloop van de sprintrace in Miami tot een harde conclusie. Volgens de Spanjaard bevoordeeld de wedstrijdleiding coureurs met een Britse nationaliteit. Dat liet hij in Miami weten tegenover de media.

De sprintrace in Miami kende een chaotische start. Lewis Hamilton probeerde in bocht één een aantal plekken goed te maken. De Brit remde echter te laat, blokkeerde zijn voorwielen en raakte daarom de Aston Martin van Fernando Alonso. Een kettingbotsing was het gevolg, waarbij Alonso teamgenoot Lance Stroll raakt, die op zijn beurt tegen Lando Norris beukt.

Voor Alonso en Norris betekende het einde race. Hamilton kon zijn weg wel vervolgen.

Geen straf voor Hamilton

Je hoeft geen expert te zijn om te kunnen concluderen dat Hamilton aanstichter was van de chaos in bocht één. Desondanks kreeg de Mercedes-coureur geen straf aan zijn broek, tot grote woede van Alonso.

De Spanjaard was één van de slachtoffers van de kettingbotsing. Alonso uitte in gesprek met Viaplay zijn frustratie. Volgens de coureur is er maar één reden waarom Hamilton niet gestraft werd: "omdat hij geen Spanjaard is."

'Nationaliteit speelt een rol bij beslissingen'

Alonso laat het er niet bij zitten. De tweevoudig wereldkampioen wil werk maken van de 'oneerlijke beslissingen van de FIA'.

"Ik heb het idee dat nationaliteit een rol speelt bij de beslissingen die worden genomen. Ik wil in gesprek met Mohammed (Ben Sulayem, FIA-President) om zeker te weten dat er niets mankeert aan mijn nationaliteit en om de toekomst veilig te stellen voor coureurs uit Spanje. Ze moeten worden beschermd."

Fernando Alonso - Aston Martin-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk