Alonso: 'Verstappen heeft de wereldtitel van 2024 al te pakken'

Alonso: 'Verstappen heeft de wereldtitel van 2024 al te pakken'

door Ayla Huiberts

De wintertestdagen in Bahrein zitten er inmiddels op. De afgelopen drie dagen zijn er al heel wat kilometers gereden en hebben de teams laten zien waar zij in de winter keihard aan hebben gewerkt. Aston Martin-coureur Fernando Alonso gaat nog niet zelfverzekerd het seizoen in na de testdagen in Sakhir. Volgens hem is er één persoon die het iedereen moeilijk zal maken om überhaupt een race te kunnen winnen.

In 2023 begon tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso het seizoen in de Formule 1 geweldig. Tijdens zijn eerste race met het team van Aston Martin behaalde hij een podiumplaats in Bahrein.

De Spanjaard is het ermee eens dat de AMR24 verbeterd is ten opzichte van het jaar daarvoor, maar hij kan nog niet overtuigend spreken over een herhaling van Bahrein 2023. De concurrenten hebben immers dit jaar ook enorm hun best gedaan op het ontwikkelen van hun nieuwe bolides. Om deze reden zal het een uitdaging worden om de succesvolle seizoensopener van vorig jaar te herhalen.

Weinig zelfverzekerde coureurs in 2024

Red Bull Racing is de grootste rivaal van alle andere teams in het paddock en Alonso is van mening dat het Oostenrijkse team nu al voorop loopt. Adrian Newey heeft het met zijn ontwerpen vaak goed gedaan en de kans dat zijn ontwerp voor de RB20 weer goed zal uitpakken, is groot.

Volgens Fernando Alonso heeft Max Verstappen ongetwijfeld al de coureurstitel van 2024 te pakken.

“Ik denk dat Max de wereldkampioen is en dat Red Bull de sport weer zal domineren. Ook het concept dat ze dit jaar presenteerden, is een verrassing. Op dit moment moeten we ze gewoon bekijken en zien hoe ze presteren.”

Fernando Alonso - Aston Martin-coureur

Formule 1 is een onvoorspelbare en keiharde sport. Alonso denkt dat alle negentien coureurs, buiten Verstappen, denken dat ze dit jaar niet het kampioenschap zullen winnen. Formule 1-coureurs racen het overgrote deel van hun carrière met deze gedachte in hun achterhoofd.

Red Bull heeft het vermogen om zichzelf te overtreffen

In 2023 behaalde het team van Red Bull Racing buitengewone resultaten. De 42-jarige coureur is zich ervan bewust dat Red Bull zomaar eens deze prestaties zou kunnen overtreffen. “Na het zien van Max en de Red Bull-auto dit jaar, is er voor iedereen minder kans om een race te winnen dit seizoen. Maar dit is noe eenmaal hoe het is", aldus Alonso.

Zaterdag 2 maart begint de eerste race van het seizoen in Bahrein. Daar zullen we zien of Alonso gelijk heeft en hoe de andere teams strijden om de overwinning.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk