Bekende voetballers die óók fan zijn van Formule 1

Bekende voetballers die óók fan zijn van Formule 1

door Matthijs Bos

Formule 1, het wordt steeds populairder over de hele wereld, maar wat als ik zeg dat er ook wereldberoemde voetballers zijn die de sport steeds meer gaan waarderen.

Waar voetbal en Formule 1 samenkomen

Grote voetbalspelers komen regelmatig op bezoek bij een Formule 1 race. Maar soms ook andersom. Sergi Roberto, speler van het grote FC Barcelona. Nodigde Charles Leclerc uit voor een bezoekje bij een thuiswedstrijd van FC Barcelona. Leclerc zelf komt uit Monaco, en heeft daarom ook AS Monaco als favoriete voetbalclub

Paris Saint Germain spelers Kylian Mbappé en Neymar zijn ook samen gespot met Lewis Hamilton.

Hamilton gaat ook om met wat Engelse voetballers. Nadat Engeland de EK-finale verloor van Italië, betoog Hamilton zijn steun aan de racistisch belaagde spelers. Bukayo Saka, Jadon Sancho en Marcus Rashford miste alle drie een penalty in de beslissende penaltyreeks, waardoor Italië er met de beker vandoor ging. Alle drie de voetballers werden racistisch bejegend en Lewis Hamilton nam het voor hun op. Hamilton zijn voetbalhart ligt dicht bij de club van Bukayo Saka, Arsenal FC.

Nederlandse prof voetballers op de foto met Max Verstappen: Virgil van Dijk en Nathan Aké

Ook Max Verstappen valt in de smaak bij de voetballers. Helemaal bij Nederlandstalige voetballers. Virgil van Dijk van Liverpool FC en Nathan Aké van Manchester City namen bij de Grand Prix van Silverstone een kijkje in de pitbox bij Verstappen. Verstappen zelf is PSV-supporter, een club waar geen van deze jongens heeft gespeeld.

Zo ook de Belgisch voetballer Kevin De Bruyne, spelend voor Manchester City, die werd uitgenodigd om een kijkje te nemen in de pitbox bij Red Bull. Bij de race op Spa-Francorchamps was De Bruyne de gelukkige om even te mogen gluren. Eén bijzonder moment tussen Max en De Bruyne was het moment van shirtjes ruilen.

Ook Thibaut Courtois is tijdens de recente Grand Prix van België gespot met Max Verstappen. Zie hieronder beelden van de keer dat bekende Belgische keeper achter het stuur kroop van een sim samen met Van Gameren:

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk