VIDEO: Beleef het afgelopen F1-seizoen van Red Bull opnieuw met de '2023 F1 Recap'

VIDEO: Beleef het afgelopen F1-seizoen van Red Bull opnieuw met de '2023 F1 Recap'

door Jarlo

Dat Red Bull Racing een goed seizoen achter de rug heeft, is een understatement. Steker nog, de Oostenrijkse renstal heeft statistisch gezien het meest dominante seizoen in de geschiedenis van de sport gerealiseerd.

Het team uit Milton Keynes heeft in het Formule 1-seizoen van 2023, van de tweeëntwintig verreden races, maar liefst eenentwintig stuks weten te winnen. De constructeurstitel is met nog zes races te gaan tijdens de Grand Prix van Japan al veiliggesteld, met een totale voorsprong die uiteindelijk is opgelopen tot 451 punten op dichtstbijzijnde achtervolger Mercedes. Het rijderskampioenschap werd door Max Verstappen tijdens de sprintrace van de Grand Prix van Qatar veiliggesteld, wat uiteindelijk is opgelopen tot 290 punten op dichtstbijzijnde achtervolger Sergio Perez.

Wie in het bijzonder een goed seizoen had, was Max Verstappen. Als klap op de vuurpijl, is er een hele waslijst aan records verbroken door de RB19 in handen van Verstappen. Negentien overwinningen (waarvan tien op een rij), eenentwintig podiumplaatsen, twaalf pole positions, en meer dan 1000 rondjes aan kop waren de meest kenmerkende statistieken voor de ongekende dominant seizoen van de Nederlander.

Een abnormaal seizoen, met bijna alleen maar positiviteit, vreugde en een hoop memorabele momenten. Bekijk hieronder de montage van het Formule 1-seizoen in 2023 van Red Bull Racing. Deze montage komt van het YouTube kanaal van Red Bull Racing.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk