VIDEO: Woedende bewoner geschokt, 'Las Vegas GP rampzalig'

VIDEO: Woedende bewoner geschokt, 'Las Vegas GP rampzalig'

door Michael Janiec

Het laatste is nog niet gesproken over de eerste Grand Prix van Las Vegas op de iconische Strip. Want eerlijk? Het unieke, nieuwe F1-raceweekend bood wel degelijk entertainmentwaarde voor de kijkers. Niet door de actie op het circuit, zoals racewinnaar Max Verstappen aanhaalde, maar door een joekel van een cliffhanger op te dienen.

Ook bekend als hét: putdeksel-incident van de koningsklasse. Met aan de roulettetafel Liberty Media.

Inzet? 500 miljoen dollar. Maar als de eigenaren van F1 onder één hoedje spelen met de casino's - wie moet de eventuele verliezen dan opvangen?

Juist. 'No big surprise there' - op lokaal niveau pakte het verre van ideaal uit voor de bewoners van Las Vegas.

Zo een operatie vraagt immers om heel wat geduld van lokale ondernemers in een druk gebied, mensen die door de op de schop gegooide infrastructuur hun business hebben zien krimpen.

Bewoner trekt aan bel: 'rampzalige F1 Grand Prix Las Vegas'

De beloofde toestroom van toeristen tijdens en rondom het evenement viel echter behoorlijk tegen. Zo bleven veel horecagelegenheden leeg en gingen de relatief dure toegangskaarten in de aanloop van het evenement noodgedwongen in de uitverkoop.

Deze kritische bewoner van de gokstad vraagt zich inmiddels oprecht af waar die miljarden aan inkomsten, die de lokale economie een boost moeten bieden, precies naartoe gaan.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk