Brundle zag Verstappen domineren in Barcelona: 'Enkel witte verf vormde uitdaging'

Brundle zag Verstappen domineren in Barcelona: 'Enkel witte verf vormde uitdaging'

door Cas Zeeman

Martin Brundle is in zijn vaste column voor Sky Sports laaiend enthousiast over de prestatie van Max Verstappen in Spanje. De oud F1-coureur wist al na de eerste bochtencombinatie, nadat het voor Verstappen enigszins penibel werd met Carlos Sainz, dat de Nederlander de race zou gaan winnen. Brundle zag dat Verstappen eigenlijk enkel werd uitgedaagd door de track-limits.

Max Verstappen topt dominant weekend af van met loepzuivere grand-slam

Barcelona bleek het domein van Max Verstappen te zijn. De Limburger was in zowel alle drie de vrije trainingen als in de kwalificatie en in de race beduidend de snelste. De zondagse race werd op P1 afgesloten met daarnaast een loepzuivere grand-slam: hij reed in alle raceronden aan de leiding, pakte pole-position in de kwalificatie en pakte het punt voor de snelste raceronde.

"Mijn felicitaties voor Max Verstappen en Red Bull voor nog maar eens een dominant weekend", zo begint Brundle. "Buiten een verkeerd getimede safety car, een rode vlag, regen of betrouwbaarheidsproblemen meegerekend, bleek het al na de eerste bochtencombinatie duidelijk dat de RB19 van Verstappen op de hoogste trede van het podium zou belanden. Hij stond op pole-position, leidde iedere ronde en pakte de snelste ronde, terwijl hij ook de veertigste overwinning van zijn carrière claimde."

Toch problemen voor Verstappen?

Hoewel alles er ogenschijnlijk simpel en moeiteloos uitzag, gaf Verstappen na de race aan dat er wel degelijk problemen waren. Zo liet hij eerder over de boordradio al weten dat zijn tweede stint op de harde band niet lekker voelde. Ook moest hij tegen het einde van de race oppassen voor de track-limits, waarvoor hij tot drie keer toe werd gewaarschuwd en zelfs een waarschuwingsvlag getoond kreeg. Zijn engineer Gianpiero Lambiase zei daarover tegen de Nederlander dat het niet nodig was om zulke risico's te nemen. Aan dovemansoren gericht, en Verstappen is met het behalen van de snelste raceronde uiteindelijk de lachende derde.

"De enige die de Red Bull wist uit te dagen, waren de track-limits", zo zegt Brundle. "Hij wist drie keer de track limits te overschrijden en kreeg daarom een waarschuwingsvlag, terwijl hij zich blijkbaar alleen op zijn eigen zaken concentreerde, namelijk dat hij er opnieuw met het kampioenschap vandoor gaat."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk