Coulthard is helemaal klaar met 'overtrokken reacties' richting Horner

Coulthard is helemaal klaar met 'overtrokken reacties' richting Horner

door Jarlo

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard vindt de heftige reacties op de zaak rondom Christian Horner maar overdreven. De Schot hoopt dat mensen zich wat meer kunnen inhouden, totdat er echt definitieve feiten boven tafel zijn.

Maandag 5 februari 2024, de dag waarop F1-insider als eerste met het schokkerende nieuws naar buiten kwam over Christian Horner. De Brit zou beschuldigd worden van grensoverschrijdend gedrag.

De eerste geruchten suggereerden dat dit tegenover een specifieke vrouwelijke medewerkster van Red Bull was voorgevallen. Het zou gaan over ongepaste, doorgestuurde video's/foto's.

Coulthard: 'Iedereen moet zichzelf kunnen verdedigen'

David Coulthard heeft een hechte band met Red Bull Racing. De 52-jarige vormde samen met Christian Klein het allereerste rijdersduo van de Oostenrijke renstal. De Schot reed van 2005 tot en met 2008 voor het team, maar is tegenwoordig nog altijd ambassadeur, waarbij hij van tijd tot tijd demo-runs doet met oude Formule 1-bolides van het team.

Bij de Formula for Succes-podcast, spreekt Coulthard zijn teleurstelling uit over de vele 'onnodige' reacties richting zijn voormalige teambaas.

"Meer dan slechts geruchten, weten wij nog niet. Ik heb desondanks al allerlei overtrokken reacties voorbij zien komen op social media van mensen die Christian oproepen om op te stappen, of zeggen dat hij geschorst moet worden en meer van dat soort onnodige reacties. Zoals altijd, verdient iedereen een kans om zichzelf te verdedigen. Ik geloof dat dit in het geval van Christian ook zal gebeuren. Ik weet er verder niks over, maar misschien krijgen we binnenkort meer duidelijkheid."

David Coulthard - voormalig Red Bull Racing-coureur

Binnenkort meer duidelijkheid over zaak

Wanneer we meer te weten zullen komen over de zaak? Op (deze) vrijdag, 9 februari, zal Horner ondervraagd worden door een onafhankelijke advocaat die aangesteld is door het team van Red Bull Racing zelf.

Ook heeft de Oostenrijkse renstal een intern onderzoek ingesteld naar de huidige teambaas van Red Bull Racing.

Met de lancering van de RB20 in het vooruitzicht en de onrust die heerst rondom de kwestie, mede omdat er nog veel onduidelijk is, zal een follow-up niet lang op zich laten wachten. Mocht Horner vertrekken, dan heeft Adrian Newey alvast laten weten dat hij wel van plan is om bij Red Bull te blijven... pijnlijk.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk