De complete 2024 Formule 1-kalender

De complete 2024 Formule 1-kalender

door Michael Janiec

Het F1-seizoen van 2023 is achter ons met als onbetwiste winnaars Max Verstappen en zijn team Red Bull Racing. Wat volgt is toch wel een periode van ontwenning, maar ook van terugkijken én vooruitblikken. Zo ook op de actie, die wij in de koningsklasse voor volgend jaar kunnen verwachten, dit is de volledige kalender voor het Formule 1-seizoen van 2024.

De complete 2024 F1-kalender: terugkeer Imona en China?

Met een Formule 1-kalender in 2024 die strekt van begin maart tot begin december, blijft het onverminderd druk mede door maar liefst 24 Grands Prix om af te werken. Geen gloednieuwe racelocaties dit keer, maar wel de terugkeer van (oude) bekenden. Zo keert de F1 Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola terug na 2023 over te slaan vanwege noodweer. Ook de Grand Prix van China op de Shanghai International Circuit maakt na vier overgeslagen seizoenen een wederopwachting. Althans, als de Chinese GP dit jaar wél doorgaat.

24 F1-races in 2024, drie triple-headers

De F1-kalender voor 2024 komt grotendeels overeen met het afgelopen seizoen. Zo worden wij getrakteerd op een drietal triple-headers: Spanje, Oostenrijk en Engeland, maar ook de GP van Austin, Mexico en de Braziliaanse GP. En tot slot de eindsprint met de Grands Prix van Las Vegas, Qatar en Abu Dhabi net als afgelopen seizoen.

Goed om te weten: degenen die overwegen om volgend jaar een Grand Prix te bezoeken, kunnen beter nog voor het einde van dit jaar alvast de toegangskaarten boeken. De organisatoren en promotors stunten dan namelijk doorgaans nog met een korting. Op tickets van een paar honderd euro à meerdere mensen is zo een korting ongetwijfeld de moeite. Ook voor het voordeliger boeken van hotels, kun je voor bepaalde F1-races beter eerder dan later de knoop doorhakken.

Ben je van plan om in 2024 een Grand Prix te bezoeken?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk