Albers: 'Deze coureur zal nooit meer naast Max Verstappen rijden'

Albers: 'Deze coureur zal nooit meer naast Max Verstappen rijden'

door Jarlo

Alexander Albon verkeert momenteel in een uitstekende vorm. De huidig Williams-coureur maakt gehakt van teamgenoot Logan Sargeant en behaald goede resultaten voor zijn team. Of voor Albon een terugkeer naar Red Bull Racing realistisch is? Christijan Albers denkt van niet. De F1-analist liet onlangs in een podcast weten geen fan te zijn van de Thaise-Brit.

Teamgenoot van Max Verstappen zijn in de Formule 1 is een hele klus gebleken. Hoe Carlos Sainz en Daniel Ricciardo redelijk stand wist te houden naast de Nederlander, gingen dat zijn laatste drie teamgenoten een stuk moeilijker af. In 2019 werd Pierre Gasly al na een half seizoen vervangen door Alex Albon. De laatstgenoemde werd aan het einde van 2020 op zijn beurt ook weer ingeruild werd voor Sergio Perez, de huidige teamgenoot van Verstappen.

Albers: 'Dat slaat helemaal nergens op'

Albon lijkt echter al een tijd in de vorm zijn leven. De huidig Williams-coureur laat immers teamgenoot Logan Sargeant alle hoeken van de baan zien. Een terugkeer naar een topteam zou daarom geen rare gedachte zijn, toch? Albers vindt het maar onzin. De voormalig Formule 1-coureur is van mening dat de coureur 'overhyped' wordt en ziet daarom een terugkeer naar de Oostenrijkse renstal absoluut niet gebeuren. Dat liet hij weten in de Formule 1-podcast van De Telegraaf.

"Albon wordt naar mijn mening veel te veel gehyped. Dat slaat echt helemaal nergens op. Dan lees ik soms stukken dat hij naast Verstappen kan gaan rijden. Ik kan je één ding vertellen: als Albon naast Verstappen gaat rijden, dan is het gewoon klaar. Dan komt het echt nooit meer goed. Dan krijg je zo’n zelfde iets als met Gasly. Dat ging niet helemaal goed. Kijkend naar Albon, heeft hij zich nog redelijk staande gehouden, maar zo fantastisch was het natuurlijk ook weer niet."

Christijan Albers - Voormalig Formule 1-coureur en huidig F1-analist

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk