Dit gebeurde er vandaag precies twee jaar geleden tijdens controversiële F1-race

Dit gebeurde er vandaag precies twee jaar geleden tijdens controversiële F1-race

door Jarlo

Het is 5 december 2023, en dat betekent dat het heerlijke avondje er weer aan zit te komen voor families met kinderen in Nederland. Voor Formule 1-fans zal deze dag echter nog iets extra's markeren. Het is vandaag namelijk vandaag precies twee jaar geleden dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton zijn laatste race in de Formule 1 won.

Het gaat allemaal over de Grand Prix van Saudi-Arabië in 2021, wat nog tot op de dag van vandaag de laatste keer is dat de Brit een race wist te winnen in de koningsklasse van de autosport. De zojuist genoemde Grand Prix was de ene laatste race in het Formule 1-seizoen van 2021, het seizoen waar Max Verstappen en Lewis Hamilton tot de allerlaatste race vochten om de rijderstitel dat jaar.

GP Saudi-Arabië 2021: Een waar spektakelstuk

De GP van Saudi-Arabië bleek een absoluut spektakelstuk te worden, en een nieuw hoofdstuk in de rivaliteit tussen Verstappen en Hamilton. Verstappen ging de GP in als leider van het kampioenschap, slechts acht punten voor op Hamilton. De laatstgenoemde pakte pole position, na een crash in kwalificatie van Verstappen. De Nederlander moest daardoor genoegen nemen met plek drie.

De pole position van de zevenvoudig wereldkampioen was niet volledig een vertekend beeld. De Mercedes-coureur was duidelijk de snelste die dag. Ondanks dat gaf Verstappen niet op, en deed er daarbij alles aan om voor Hamilton te blijven. De twee hadden een paar kneiterharde gevechten voor de leiding gedurende de race.

Het meest iconische moment van de race kwam er in rondje 36, waar Verstappen Hamilton er voorbij wilde laten voor het DRS-detectiepunt. De Mercedes-coureur had echter niet verwacht dat Verstappen zo erg zou afremmen, met als gevolg een botsing tussen de twee mannen. Hamilton had voorvleugelschade, maar haalde Verstappen later alsnog in. De Brit reed weg, en claimde daarmee een zwaarbevochten overwinning, waarmee de twee titelkandidaten met gelijke punten zouden afreizen naar de laatste race in Abu Dhabi.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk