Ecclestone: Hamilton nog eerder op pensioen, dan naar Ferrari

Ecclestone: Hamilton nog eerder op pensioen, dan naar Ferrari

door Michael

Volgens voormalig F1-topman Bernie Ecclestone is het waarschijnlijker dat Lewis Hamilton met pensioen gaat uit de Formule 1, dan dat hij Mercedes verlaat om bij Ferrari te gaan rijden. Het contract van Hamilton bij Mercedes loopt aan het eind van het seizoen 2023 af, en de speculaties over zijn besluit nemen toe.

Ecclestone ziet niets in vertrek van Hamilton naar Ferrari

Volgens recente berichten zou Ferrari Hamilton een lucratief salaris willen aanbieden om, ter vervanging van Charles Leclerc of Carlos Sainz. Een gerucht dat in de aanloop naar dit raceweekend door beide kanten is ontkend, overigens.

Ecclestone begrijpt echter niet waarom Hamilton een dergelijke stap zou overwegen en denkt dat pensioen een meer waarschijnlijke optie is voor de 38-jarige dan een overstap naar Ferrari.

"Ik weet niet waarom Lewis zou denken dat hij beter af zou zijn bij Ferrari dan waar hij nu is."

Bernie Ecclestone

Ondanks hun recente uitdagingen, gelooft Ecclestone dat Mercedes nog steeds de beste plek is voor Hamilton, de maestro suggereert dat pensionering voor hem een meer waarschijnlijke keuze is, dan het aantrekken van het rood van Ferrari: "Hij weet alles goed en wel bij Mercedes. Ze kennen hem en hebben veel respect voor hem, dus hij kan nergens beter verzorgd worden. Ferrari is ook geen rusthuis. Zij willen het wereldkampioenschap winnen, meer dan wie dan ook. Dus ik denk dat hij bij Mercedes blijft, of met pensioen gaat."

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk