F1-tijdschema en weerbericht Japanse GP 2024: grote kans op waterballet

F1-tijdschema en weerbericht Japanse GP 2024: grote kans op waterballet

door Michael Janiec

De alweer vierde Grand Prix van de 2024-kalender staat dit weekend op het programma. De Japanse F1 GP is een publieksfavoriet. Om het allemaal mee te maken live moet men wel wat vroeg uit de veren. Hoe laat precies? Dat zie je in het onderstaande tijdschema inclusief het weerbericht.

Terwijl zo ongeveer half Nederland zich vastklampt aan de kans op een zonnige weekenddag, is het beeld in Japan niet veel anders. Althans, zoals het ernaar uitziet, zal ook op Suzuka de zaterdag een uitzondering zijn. Maar daar is ook alles mee gezegd.

Weerbericht Japanse GP 2024: nattigheid zo goed als gegarandeerd

Zowel op de vrijdag als zondag wordt het kletsnat op Suzuka. Op beide dagen is de kans op regen ruim 90 procent.

Om te beginnen met vrijdag, waarop VT1 en VT2 zullen plaatsvinden: de verwachte neerslag is naar omstandigheden (en het seizoen) niet gigantisch: 8,1 millimeter, waarvan ongeveer de helft in de middag voorspeld wordt.

Er zou gedurende de dag zo een 5,5 uur gaan regenen volgens de voorspellingen. Er is amper wind, maar ook weinig tot geen zon: het behoorlijke wolkendek boven het circuit zorgt daar wel voor.

Koud is het overigens niet dit weekend, de dagtemperatuur piekt rond 18-19 graden.

Op de zaterdag blijft het bewolkt, al wordt er weinig tot geen regen verwacht. In de middag tijdens de derde vrije training en de daaropvolgende kwalificatie is het als het goed is droog.

F1-tijdschema en weerbericht Japanse GP 2024: grote kans op waterballet

Beeldcredits

En tenslotte de dag waarop de Japanse GP verreden wordt. Zondag keert de nattigheid terug volgens het weerbericht van Accu Weather. En hoe. Alleen al voor de middag van de race is de verwachte neerslag meer dan 16 millimeter.

Het is voor Japanse begrippen verre van code rood. Maar wij zijn niettemin benieuwd hoe het de Formule 1-coureurs zal vergaan als de regen weer met bakken naar beneden komt en de Pirelli-regenbanden overuren draaien.

Hoe laat begint de F1 GP van Japan 2024? 

Event Datum Tijd
Vrije Training 1 Vrijdag 5 april  04:30-05:30 uur
Vrije Training 2 Vrijdag 5 april 08:00-09:00 uur
Vrije Training 3 Zaterdag 6 april 04:30-05:30 uur
Kwalificatie Zaterdag 6 april 08:00-09:00 uur
Race Zondag 7 april Vanaf 07:00 uur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk