Ferrari buitengesloten tijdens overleg over motorreglementen vanaf 2026

Ferrari buitengesloten tijdens overleg over motorreglementen vanaf 2026

door Michael Janiec

Ferrari mocht niet rond de tafel zitten bij overleg over de nieuwe motorreglementen in F1 die vanaf 2026 in werking treden. De historische equipe heeft nog niet officieel kenbaar gemaakt een deel uit te willen maken van de volgende fase, als enige, en verliest voorlopig daarmee de inspraak.

Ferrari mocht vergadering niet bijwonen vanwege uitstellen inschrijving

15 oktober was de eerste deadline voor de inschrijvingen voor het uitkomen als motorleverancier vanaf 2026. Omdat nog niet alle details duidelijk waren, werd een tweede deadline voorgelegd: eind november. Ferrari is de enige leverancier die daar nog niets mee heeft gedaan.

Volgens racingnews365 is Ferrari terughoudend vanwege het volgende: Red Bull Racing Powertrains (RBPT), dat van plan is om vanaf 2026 actief te zijn als motorleverancier in F1, zou onterecht gezien worden als een nieuwe leverancier, terwijl het team heeft kunnen meeliften op de kennis van Honda.

Red Bull heeft inmiddels geen toegang tot die informatie, maar maakt onterecht aanspraak op allerlei voordelen, die nieuwe motorleveranciers krijgen als tegemoetkoming voor het toetreden.

Het medium meldt dat Ferrari geen toegang kreeg tot de vergadering over de toekomst van motoren in F1 op 15 december. De gestelde voorwaarde, een formele inschrijving, was namelijk niet voldaan door de Italiaanse motormaker slash F1-team.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk