Zo gaat Ferrari snelle pitstops Red Bull uitdagen in 2023

Zo gaat Ferrari snelle pitstops Red Bull uitdagen in 2023

door Michael Janiec

Routine is één van de hoofdingrediënten van succes. Via die weg wil Ferrari de snelle pitstops van Red Bull Racing uitdagen in F1 in het nieuwe seizoen. Het team doet een programma van maar liefst 1.000 pitstops uit de doeken die daarbij moet helpen.

Ferrari stelt doel om snelle pitstops Red Bull bij te benen

Jezelf met je tegenstanders kunnen meten met pitstops is niet te onderschatten. Zeker als de onderlinge marges dusdanig klein zijn, dat een seconde verliezen in de pits een (mogelijk winnende) positie kan kosten.

Red Bull Racing is nog steeds heer en meester in dat opzicht. Het team van Max Verstappen is jarenlang onverslagen als het aankomt op de eretitel ‘snelste pitstops’.

Ferrari is vastberaden om alle kansen te benutten bij het ingaan van 2023. Vooraf aan de allereerste Grand Prix op 5 maart 2023 in Bahrein wil het F1-team minstens 1.000 pitstops hebben geoefend.

Er zou in Maranello, waar het team gevestigd zit, een speciale ruimte ingericht zijn om te kunnen oefenen, meldt de Italiaanse afdeling van Motorsport.com. Twee teams van monteurs voeren wekelijks driemalig 20 pitstops uit.

Ferrari eindigde in 2022 op de vierde plek in de ‘DHL Fastest Pitstop’ telling, ruim achter McLaren en nipt achter AlphaTauri. Er valt dus nog wat te halen voor het Italiaanse team dat geen één keer voorkwam in de top tien van snelste pitstops in afgelopen F1-seizoen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk