Flavio Briatore gelinkt aan terugkeer bij noodlijdend fabrieksteam

Flavio Briatore gelinkt aan terugkeer bij noodlijdend fabrieksteam

door Michael Janiec

Voormalig Renault-teambaas Flavio Briatore wordt naar verluidt klaargestoomd voor een schokkende terugkeer bij het Alpine Formule 1-fabrieksteam uit Enstone.

Italiaanse en Franse media suggereren dat Luca de Meo, de CEO van Renault, de 74-jarige Italiaan heeft benaderd om een speciale adviseursrol op zich te nemen en zich te richten op wervingsstrategieën voor zowel het hoofdkantoor in Enstone als de motorenfabriek in Viry-Chatillon.

Briatore's mogelijke terugkeer is controversieel, vanwege zijn betrokkenheid bij het 'Crashgate'-schandaal in 2008, dat resulteerde in een levenslang verbod dat later in 2013 ongedaan werd gemaakt.

Briatore in verband gebracht met terugkeer naar Renault-Alpine

Desondanks is Briatore sindsdien nog altijd een regelmatige bezoeker van de paddock en was hij onlangs nog te zien tijdens de Grand Prix van Monaco.

Alpine heeft de komst van Briatore bevestigd noch ontkend en zegt dat ze 'vaak contact opnemen met experts uit de industrie' en 'advies zoeken bij mensen met ervaring en eerdere successen'.

Deze stap komt te midden van een turbulente periode voor Alpine. Meerdere spraakmakende vertrekken binnen het team, evenals belangrijke ontwerpfouten met de huidige F1-bolide, werpen recentelijk een schaduw op het fabrieksteam. Ook is er nog altijd sprake van spanningen tussen beide coureurs Pierre Gasly en Esteban Ocon.

Hoewel de afgelopen weken enige vooruitgang is geboekt met de auto, presteert het team nog steeds ondermaats in vergelijking met de verwachtingen.

Briatore's mogelijke terugkeer zou een andere controversiële zet kunnen zijn van De Meo, die bekritiseerd is voor zijn aanpak van het Alpine F1-team. Zijn ervaring en succes in het leiden van teams naar kampioenschappen zou echter gezien kunnen worden als een manier om het tij te keren.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk