Ford-topman geeft update omtrent huidige status van samenwerking met Red Bull

Ford-topman geeft update omtrent huidige status van samenwerking met Red Bull

door Jarlo

Global Director of Ford Performance, Mark Rushbrook, heeft onlangs het één en ander vertelt over de huidige stand van zaken omtrent de samenwerking tussen Ford en Red Bull Racing. De twee bedrijven treffen momenteel de voorbereidingen op hopelijk een succesvolle samenwerking die redelijk snel zal beginnen.

De samenwerking tussen Red Bull Racing en Ford zal officieel van start gaan vanaf het Formule 1-seizoen van 2026, wanneer de nieuwe motorreglementen van kracht zal gaan. De Oostenrijkse renstal zal vanaf het zojuist genoemde jaar met hun eigen motoren gaan rijden, de 'Red Bull powertrain'. De huidige constructeurskampioen van de Formule 1 hebben daarbij de hulp van het Amerikaanse automerk ingeschakeld. Ford zal veel kennis overdragen en daarbij Red Bull helpen met het bouwen van de ideale motor. Door deze samenwerking zal Ford onder andere een badge krijgen op de motor.

Rushbrook: 'Tevreden met samenwerking'

Mark Rushbrook was onlangs in gesprek met Motorsport.com. De Amerikaanse Engineer gaat in op de huidige stand van zaken omtrent de samenwerking met Red Bull en laat daarbij weten tevreden te zijn. Wel blijft Rushbrook realistisch in de zin van 'er moet ook nog wel het één en ander gebeuren'.

"We werken erg goed samen met Red Bull Racing. Zij zijn momenteel onze partners en daarnaast is onze focus op winnen. Wij willen dat de realiteit maken en daarom hebben we gezocht naar de beste partner voor ons. We hebben afgelopen jaar aardig wat progressie gemaakt. Er moet echter nog veel gebeuren om in 2026 voorbereid op de Formule 1-grid te staan."

Mark Rushbrook - Global Director of Ford Performance

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk