Bevestigd: Guenther Steiner keert in 2024 terug naar de F1-paddock!

Bevestigd: Guenther Steiner keert in 2024 terug naar de F1-paddock!

door Ayla Huiberts

In januari 2024 werd bekend gemaakt dat Guenther Steiner zijn positie bij Haas moest opgeven. Na een abrupt afscheid werd de Italiaan vervangen door Ayao Komatsu. Fans waren verbaasd over het vertrek van Steiner. Voor deze mensen is er goed nieuws, want Steiner zal binnenkort weer te aanschouwen zijn in het Paddock.

In 2014 werd bekendgemaakt dat er een nieuw Formule 1-team zou toetreden tot de sport: Haas F1 Team. Twee jaar later reed het team haar eerste race met de coureurs Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez.

Al voordat de coureurs bekend werden gemaakt, werd Guenther Steiner aangewezen als teambaas van de Amerikaanse renstal. Helaas lukte het hem en het team niet om hoog in het constructeurskampioenschap te komen. Een vijfde plaats in het Formule 1-seizoen van 2018 was het hoogtepunt. In de acht seizoenen dat Steiner teammanager was, is er één keer een polepositie behaald. Deze werd echter niet omgezet naar een overwinning of podiumplaats.

De laatste jaren belandde Haas op, of de negende of tiende plaats, in het kampioenschap.

Steiner staat bekend om zijn persoonlijkheid en is enorm populair geworden door de Netflix-serie, Drive to Survive. Zijn ontslag kwam dan ook als een schok en een teleurstelling.

Terug in de paddock

Toch hoeven we hem niet lang te missen, want hij zal volgend weekend aanwezig zijn bij de Grand Prix van Bahrein. De Italiaan met het Duitse accent heeft een nieuwe tv-rol aangenomen bij het Duitse RTL.

Aankomend seizoen zal Steiner aanwezig zijn bij zeven grands prix als Formule 1-expert van de omroep.

“Met Güenther Steiner zijn we erin geslaagd om een ervaren manager en Formule 1-insider rechtstreeks uit de paddock voor de RTL-microfoons te krijgen, die onze live-uitzendingen zal verrijken met actuele inzichten en data.”

Inga Leschek - Programmahoofd van RTL

Steiner kijkt er naar uit om zijn nieuwe rol te vervullen en zijn analyses te delen met kijkers. Op korte termijn kunnen we nog niet verwachten dat hij weer fulltime zal terugkeren naar de koningsklasse. Momenteel heeft de ex-teambaas nog niet de behoefte om terug te keren naar Formule 1.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk