Mercedes doet Hamilton lucratief contractvoorstel

Mercedes doet Hamilton lucratief contractvoorstel

door Lysanne

Het contract van Lewis Hamilton bij Mercedes verloopt aan het einde van 2023. Toch meldt Sportune dat de wereldkampioen zijn contract zal laten verlengen en een salarisverhoging van £ 9 miljoen erbij krijgt.

Hamilton en zijn Mercedes-contract

Mercedes-coureur Lewis Hamilton zal volgens Sportune een nieuw contract gaan tekenen, die zo'n £ 40 miljoen kan opleveren per seizoen. Dat terwijl Hamilton aangeboden heeft om zijn huidige salaris van £ 31 miljoen per jaar te behouden. Mocht hij echter zijn achtste wereldtitel winnen, dan zal Lewis Hamilton £ 22 miljoen aan bonus binnenspelen. Toch is de vraag of dit nieuwe contract alleen voor 2024 telt of dat het ook in 2025

Voorwaarden contract

Het medium meldt dat de deal met Hamilton geldt voor zo wel 2024, als 2025, dat zou betekenen dat Lewis voorbij zijn 40ste in Formule 1 blijft racen.

Als Mercedes er dus voor kiest om de Brit nog drie seizoenen te houden, dan zou dat betekenen dat Hamilton niet alleen met een mooi zak geld, maar misschien ook nog een paar wereldtitels op zak, met pensioen gaat. Maar alleen als hij natuurlijk met een competitieve auto onder andere Max Verstappen en Charles Leclerc kan verslaan.

Mercedes-baas Toto Wolff heeft net al Hamilton meerdere keren al vermeld dat er tijdens de huidige winterstop er een nieuw contract ondertekend gaat worden. Dat moment is dus steeds meer dichterbij aan het komen. Ook staan er op dit contract dingen die niet alleen maar te maken heeft met het racen.


De grootste eis van de coureur is namelijk dat Mercedes bijdraagt aan zijn liefdadigheidsinstelling, genaamd Mission 44. Lewis stopt zelf elk jaar al £ 7 miljoen van zijn eigen geld in deze stichting, dat zal volgens het rapport een bedrag worden van £ 13 miljoen, met behulp van Mercedes zelf.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk