Hamilton met opvallende uitspraak omtrent toekomst Verstappen

Hamilton met opvallende uitspraak omtrent toekomst Verstappen

door Jarlo

Mercedes-coureur, Lewis Hamilton, heeft onlangs een opvallende uitspraak gedaan omtrent Red Bull Racing-coureur, Max Verstappen. De zevenvoudig wereldkampioen zou 'geld durven te zetten' op het feit dat Verstappen zijn record van zestiende overwinningen in één seizoen gaat verbeteren naar negentien. De Brit suggereert hiermee dat hij van mening is dat Verstappen alle resterende drie races van het seizoen op zijn naam zal schrijven.

Max Verstappen, heeft afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Mexico, zijn zestiende overwinning van het huidige Formule 1-seizoen geboekt. Daarmee heeft de Nederlander een nieuw record in handen, voor de meeste overwinningen in één Formule 1-seizoen.

In tegenstelling tot veel van zijn overwinningen dit seizoen, kwam deze overwinning niet van pole position, maar vanaf plek drie. De kersverse drievoudig wereldkampioen moest dan wel vanaf de derde plek starten, het leidde, met behulp van een wereldstart, al bij het ingaan van bocht één, de eerste plek op. Na het veroveren van de koppositie, heeft de Nederlander nooit meer dreiging van achter gekend, en kon daarom onbedreigd naar de winst rijden.

Hamilton: 'daar zou ik mijn geld op durven te zetten'

Hamilton blikte na afloop van de race in gesprek met de media terug op zijn race in Mexico. Hij deed hier een opvallende uitspraak rondom Verstappen. De Brit durft wel te wedden dat Verstappen de resterende drie races van het seizoen zal winnen.

"Hopelijk zitten we de komende races nog dichter bij Red Bull. Ik zou toch waarschijnlijk mijn geld zetten op Verstappen, die dit seizoen 18 of 19 overwinningen gaat halen dit seizoen. Zeker met die auto."

Lewis Hamilton - Mercedes-coureur

'Dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst'

Tot slot geeft de Brit aan zelfvertrouwen te putten uit de laatste race.

"De snelheid die wij in Mexico hadden, geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst. Ik bedoel, vorig jaar in Mexico zaten we geloof ik drie tienden achter Max in de kwalificatie of iets dergelijks, en werd ik ook tweede. We zijn dus eigenlijk gewoon aan het herhalen wat we vorig jaar deden, dus we moeten echt grote veranderingen doorvoeren voor volgend jaar."

"Het is duidelijk dat ze (Red Bull Racing) eerder dit jaar in Bahrein minstens 1,5 seconde per ronde sneller waren dan wij, dus het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat dat niet het geval zal zijn in Bahrein volgend jaar."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk