Hamilton vergelijkt zichzelf met Verstappen en Alonso: 'Dat hebben wij gemeen'

Hamilton vergelijkt zichzelf met Verstappen en Alonso: 'Dat hebben wij gemeen'

door Jarlo

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft onlangs zichzelf vergeleken met Max Verstappen en Fernando Alonso. De drie wereldkampioenen behoren tot de meeste succesvolste coureurs op de huidige F1-grid. De Brit ziet echter nog meer gelijkenissen.

Lewis Hamilton maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2007 bij het team van McLaren. Na het net mislopen van de titel in zijn rookieseizoen, pakte de Brit een jaar later, in 2008 wel zijn eerste titel. Na een paar jaar in de subtop mee te draaien, maakte Hamilton in 2013 de overstap naar Mercedes. Daar won de 39-jarige maar liefst zes wereldtitels, wat zijn totaal op zeven brengt. Met 100+ overwinningen en pole positions, is hij statistisch gezien de meest succesvolste coureur aller tijden.

Wat hebben Verstappen en Alonso daar statistisch tegenover te brengen?

Aartsrivaal Max Verstappen is op papier nog lang niet zo succesvol als Hamilton. Wel heeft hij op 26-jarige leeftijd al drie wereldtitels, 54 overwinningen en 32 pole positions weten te bemachtigen. Deze statistieken maakt de Nederlander nu al de op één na succesvolste coureur in het huidige Formule 1-veld.

Fernando Alonso maakt de top drie compleet. De oudste actieve F1-coureur maakte in 2001 al zijn debuut in de koningsklasse van de autosport. Met twee wereldtitels, 32 overwinningen en 22 pole positons is het dan ook een echte veteraan van de sport.

Hamilton: 'Dat hebben we alle drie gemeen.'

Wat je waarschijnlijk in eerste instantie opvalt bij het vergelijken van de drie eerder genoemde coureurs? Ze zijn allemaal wereldkampioen. Sterker nog, het zijn de enige drie wereldkampioenen die nog actief zijn in de Formule 1. Hamilton stipt echter een andere gelijkenis aan in gesprek met Formule 1.nl.

"Ik denk dat Max en Fernando één ding gemeen hebben met mij, en dat is dat we alle drie enorm competitief zijn. We gaan tot het uiterste om te bereiken wat we willen. Hoe ze als persoon verder zijn, weet ik niet. Ik ken ze alleen uit de Formule 1-wereld. Het is namelijk niet zo dat ik bij te thuis kom of zo."

Lewis Hamilton - Mercedes-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk