Hoe laat wekker zetten voor Australische GP en kwalificatie?

Hoe laat wekker zetten voor Australische GP en kwalificatie?

door Michael Janiec

Twee keer extra vroeg uit de veren of toch iets later terugkijken en uitslapen? De F1 Grand Prix van Australië betekent steevast vroeg de wekker zetten, maar hoe laat precies ook alweer?

Hoe laat de wekker zetten voor Australische GP en kwalificatie?

Als Europese F1-kijker zit je meestal goed: bijna alle Grands Prix worden om acceptabele lokale tijden gereden. Er blijven toch twee uitzonderingen (of drie als je GP Las Vegas meerekent): de Grand Prix van Australië en de GP van Japan. Met de Australische GP als volgende tussenstop betekent het dus vroeg de wekker zetten.

Nog amper voordat mensen echt bekomen zijn van de klok een uur vooruitzetten en de volgende ‘beproeving’ staat paraat dit weekend. Met een tijdsverschil van ruim negen uur is het onvermijdelijk overigens, ook bij deze Australische Grand Prix moet je vroeg uit de veren om het live te kunnen zien.

Kwalificatie en Australische Grand Prix beginnen om 7:00u Nederlandse tijd

De racestart van de Australische GP 2023 op Albert Park is dus zondag om 7:00 uur Nederlandse tijd.


Datzelfde geldt voor de kwalificatie op zaterdag: ook om minstens 7:00 uur de wekker zetten om het live niet te missen dus!

Voor de écht vroege vogels nog even de tijdens van de vrije trainingen: op de vrijdag om 3:30 uur is vrije training 1, gevolgd door VT2 om 7:00 uur. Op de zaterdag is tenslotte de derde vrije training om 3:30u.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk