Brad Pitt waant zich op Silverstone in de rol van coureur voor nieuwe Hollywoodproductie

Brad Pitt waant zich op Silverstone in de rol van coureur voor nieuwe Hollywoodproductie

door Matthijs Bos

Brad Pitt in een Formule 1 auto, iets wat je niet vaak ziet of zal zien. Toch gaat de Hollywoodster het echt doen. Pitt voegt zich vanaf de Britse GP geregeld toe aan de grid om opnames te maken. Uiteraard niet tijdens de sessies zelf of de Grand Prix, wel heeft het project beelden en ervaringen vanuit de paddock nodig om de film zo authentiek mogelijk te doen lijken.

Formule 1 film gaat productie fase in

De film gaat over de een oudere F1-coureur die gestopt is, maar terugkeert om een jong talent onder zijn hoede te nemen. De opnames vinden plaats op het circuit van Silverstone. Vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië gaan we Brad Pitt vaker zien in de F1-auto. Die auto is ontworpen door Mercedes en representeert een fictief F1-team.

Formule 1 verslaggever Will Buxton onthulde op social media de geruchten over het plan. Lewis Hamilton heeft ook z’n aandeel in het project. Hamilton vervult een adviserende rol. In het team bevinden zich ook producent Jerry Bruckheimer en regisseur Joseph Kosinsky. Dat duo was vorig jaar nog verantwoordelijk voor de hit Top Gun Maverick. De F1-film gaat hetzelfde soort cameratechnieken gebruiken als die film. Zo kunnen ook de krappe omgeving van de F1-cockpit gefilmd worden.

Brad Pitt zou een gepensioneerde Formule 1 coureur die terugkeert om een jong en opkomend talent gaat begeleiden.

Een andere Hollywood-ster heeft zich beschikbaar gesteld om de auto in te duiken voor de film. Tom Cruise zou daarvoor de aangewezen persoon zijn. Waar eerder de gedachte was dat de filmster in een F1-auto zou meerijden in de formatieronde, is dat niet het geval. De productie van de film zelf zou plaatsvinden zodra er geen Grand Prix meer is.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk