Honda reageert op samenwerken met 'GP2-engine' Alonso

Honda reageert op samenwerken met 'GP2-engine' Alonso

door Michael Janiec

Honda, de Japanse motorenfabrikant, heeft laten weten open te staan voor een hereniging met Aston Martin-coureur Fernando Alonso. Honda zal vanaf 2026 motoren leveren aan het F1-team waar de tweevoudig wereldkampioen voor uitkomt.

Honda geen enkel bezwaar samenwerking Alonso

Ondanks Alonso's eerdere kritiek op Honda's motoren tijdens de Grand Prix van Japan in 2015, is Honda bereid om opnieuw met de tweevoudig wereldkampioen samen te werken. Zo werd duidelijk bij de persconferentie die in het leven geroepen werd om de samenwerking tussen Honda en Aston Martin bekend te maken.

Honda Racing Corporation president Koji Watanabe verklaarde onlangs dat Honda zich niet zal bemoeien met Aston Martin's rijderskeuze en niet tegen een nieuwe samenwerking met Alonso is. Watanabe benadrukte dat de coureurselectie uitsluitend de verantwoordelijkheid is van het team.

"Ik geloof dat hij zo'n grootse, respectabele coureur is. Als we Alonso weer als coureur krijgen, hebben we er geen enkel bezwaar tegen dat hij gaat rijden."

Koji Watanabe

Tijdens de Grand Prix van Japan van 2015, toen Alonso voor McLaren-Honda reed, bracht hij de Japanners in verlegenheid door hun krachtbron te beschrijven als een "GP2-motor". Deze opmerking zette de relatie tussen Alonso en Honda onder druk.

In het huidige seizoen rijdt Alonso bij Aston Martin met een meerjarencontract. De Spanjaard beleeft zijn succesvolste start van een campagne in 16 jaar, met vier podiumplaatsen in de eerste vijf races. Deze uitzonderlijke prestaties hebben de discussie over een mogelijke hereniging van Alonso met Honda in de toekomst nieuw leven ingeblazen.

De grote vraag blijft of Aston Martin ook een raceoverwinning kan manifesteren in 2023. Velen denken dat zich in Monaco de grootste kans voordient, omdat de snelheid op rechte stukken van Red Bull er niet toedoet en de AMR23 juist in de langzame bochten goed ligt. Alonso zelf ziet enkele kansen op een overwinning in 2023.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk