Horner en Newey werden weggekaapt door Red Bull: 'Ze stonden al te juichen in de paddock'

Horner en Newey werden weggekaapt door Red Bull: 'Ze stonden al te juichen in de paddock'

door Matthijs Bos

Horner had in 2005 bijna een functie gehad bij de Scuderia Ferrari, maar door het bieden van een bak met geld, ging de Brit toch naar het team van Red Bull.

Red Bull kaapte personeel weg

Christian Horner heeft de grootste successen van Red Bull meegemaakt. Wellicht is hij dé man achter het succes. Al scheelde het niet veel of de Britse teambaas had in dienst geweest van Ferrari. Met een bak geld ging Horner dan toch naar het team van adviseur Helmut Marko, ook top ontwerper Adrian Newey kwam toendertijd bij Red Bull. Weliswaar een jaartje later. Dat terwijl beide in eerste instantie op het punt stonden om te verkassen naar Ferrari.

"Luca di Montezemolo stond al te juichen in de paddock en wilde de deal aankondigen. Maar in de loop van de nacht konden we Newey op andere gedachten brengen. Het kostte me nog een hele nacht om Horner te overtuigen om bij Red Bull te blijven. En het kostte ons miljoenen meer."

Helmut Marko

Newey kreeg in 2014 wederom een aanbod van Ferrari, maar door de liefde naar Red Bull kon de engineer niet weg:

"Ik wilde niet weg bij Red Bull, want het voelt als thuis en ik ben vanaf het begin betrokken geweest bij Christian, bij het opbouwen van het team van de as van Jaguar tot waar het nu is.

Adrian Newey

"Ik wilde dat niet achter me laten, maar ik wilde ook niet in een positie terechtkomen waarin we met één hand op onze rug gebonden moesten werken in de motorafdeling.

"Het was een heel moeilijke beslissing. Ferrari kwam met een ongelooflijk aanbod, erg aantrekkelijk, en ik heb er veel slapeloze nachten van gehad om te beslissen wat ik zou doen en voor wie ik zou gaan. Uiteindelijk zou het verkeerd hebben gevoeld om weg te lopen bij Red Bull," vertelde Newey.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk