IndyCar-coureur laakt koningsklasse: 'Formule 1 is een lachertje!'

IndyCar-coureur laakt koningsklasse: 'Formule 1 is een lachertje!'

IndyCar-coureur Will Power laakt de Formule 1. De Australiër vindt dat de IncyCar Series meer respect verdient als de moeilijkste single-seat raceklasse ter wereld. De Amerikaanse raceklasse staat bekend om haar spannende races, waarin vrijwel elke coureur steeds weer opnieuw kans maakt om te winnen. En dat terwijl in de Formule 1 alle eer momenteel uitgaat naar Red Bull Racing. Een lachtertje van een competitie, zo vindt de 42-jarige Power.

Spanning stijgt in IndyCar Series

De IndyCar Series is momenteel zeer spannend. Álex Palou heeft na zeven races 51 punten voorsprong op naaste belager Marcus Ericsson. Dat is echter nog geen wedstrijdmarge, een race winnen in de IndyCar betekent 50 punten erbij. Daarbij komt kijken dat dit seizoen al drie verschillende teams al vijf verschillende winnaars hebben afgeleverd. Enkel Palou en Joseph Newgarden staan op twee zeges. Omdat in de IndyCar iedereen met hetzelfde chassis reed, worden overwinningen voornamelijk verhaald op de coureur. Dat maakt de raceklasse zo ontzettend moeilijk, zo vindt huidig wereldkampioen Power.

Hoe anders is de strijd in de Formule 1. Na zeven races maakt Red Bull de dienst uit in het klassement. De Oostenrijkse renstal wist tot nu toe alle zeven races te winnen, waarvan vijf door Max Verstappen. De Limburger stevent dan ook nu al af op zijn derde achtereenvolgende wereldtitel, met 53 punten voorsprong op nummer twee in het klassement, teamgenoot Sergio Pérez.

Power laakt Formule 1

In gesprek met NBC Sports windt Power er dan ook geen doekjes om: "Het (IndyCar, red) is zo zwaar. We hebben een geweldig veld, het sterkste ter wereld. Zeker in vergelijking met de Formule 1. De Formule 1 is een lachertje qua competitie."

Volgens Power ligt dat echter niet aan de coureurs, maar aan de grote verschillen tussen de auto's: "Ze hebben geweldige coureurs, maar ik heb medelijden dat zij niet de voldoening ervaren die wij ervaren tijdens onze races. De Formule 1 zou zoveel beter zijn als het een formule had zoals in de IndyCar. Hoe cool zou het zijn als iedereen in een Red Bull zou rijden?", zo vraagt Power zich af.

Ondanks dat is ook de Australiër onder de indruk van Max Verstappen. Hij verwacht dan ook een probleemloos seizoen voor de Nederlander: "Je weet gewoon dat Verstappen iedere race gaat winnen, mits er niets mis gaat", zo voorspelt hij.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk