Lando Norris erg onder indruk van teamgenoot Oscar Piastri

Lando Norris erg onder indruk van teamgenoot Oscar Piastri

door Michael

De Australische nieuwkomer Oscar Piastri houdt zijn McLaren-teamgenoot Lando Norris scherp. Volgens de Brit weet zijn jongere teamgenoot zich uitstekend wegwijs te maken binnen het team en achter het stuur van de MCL60.

Norris ziet Piastri nu al het verschil maken bij McLaren

Ondanks dat hij een nieuwkomer is, is Piastri in staat geweest om al bij de Saoedische GP naar het laatste segment van de kwalificatie, Q3, te geraken. Hoewel Norris meer punten heeft gescoord, erkent hij dat Piastri hem eerlijk heeft verslagen.

Tijdens de Grand Prix van Australië scoorden beide coureurs hun eerste punten na een moeilijke start van het seizoen, waarbij Norris als zesde eindigde en Piastri als achtste.

Door deze indrukwekkende prestatie sprong het team in één race van de onderste plaats in het constructeurskampioenschap naar de zesde plaats.

Volgens Norris heeft Piastri de auto goed begrepen: "Hij heeft het heel goed gedaan", zei Norris in een verklaring aan Motorsport.com.

"Ik denk zeker dat hij het heel goed heeft gedaan in Saudi. Hij kwam in Q3, de enige Q3 dit jaar tot nu toe van ons. Dus hij houdt me scherp."

Lando Norris

Norris prees Piastri ook voor zijn feedback aan het team en stelde dat die meer in lijn ligt met zijn eigen feedback in vergelijking met toen hij de afgelopen jaren Daniel Ricciardo als teamgenoot had.

"Ons commentaar is waarschijnlijk iets meer in lijn dan wat het in voorgaande jaren was. Het is een betere dynamiek om de focus te houden voor de ingenieurs, de aerodynamici, de rest van het team terug in MTC. Dus van beide kanten, de off-track en de on-track, is het een goede start en hij houdt me scherp", aldus Norris over zijn nieuwe teamgenoot.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk