Charles Leclerc blijft realistisch ondanks 1-2 Ferrari bij Australische GP

Charles Leclerc blijft realistisch ondanks 1-2 Ferrari bij Australische GP

door Jarlo

Ferrari-coureur Charles Leclerc kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de Grand Prix van Australië. Niet geheel verrassend, aangezien de Italiaanse renstal uit Melbourne vertrok met de volle buit: een 1-2 finish. Ondanks een geweldig weekend voor het team in het rood wil Leclerc niet op de zaken vooruit lopen. Daarbij wijst de Monegask naar Max Verstappen.

Het was voor het team van Ferrari een magistraal Formule 1-weekend. Carlos Sainz wist namens de formatie uit Maranello te winnen. De Spanjaard moest in Saoedi-Arabië, dik twee weken ervoor, nog een operatie ondergaan in verband met een blindedarmontsteking. Desondanks stond de Ferrari-coureur bij de volgende race alweer op de bovenste trede van het podium.

Teamgenoot Charles Leclerc werd tweede, inclusief een punt voor de snelste raceronde. Met deze resultaten behaalde Ferrari het maximaal aantal punten op Albert Park.

Leclerc: 'Ontzettend belangrijk weekend'

Na afloop van de Australische GP stond Leclerc zoals gebruikelijk de aanwezig pers te woord. De Monegask kaartte als eerste de belangen aan van een succesweekend zoals in Melbourne.

"Dit weekend was ontzettend belangrijk, omdat het lang geleden is dat we echt de snelheid hadden. Ik zeg niet dat we daarmee Red Bull onder controle konden houden, want we zullen nooit weten wat de snelheid van Verstappen in de race zou zijn geweest. Maar vanaf de eerste vrije training wisten we dat pole position en de overwinning binnen handbereik waren. We hadden geweldige snelheid en geweldige bandendegradatie," aldus Leclerc.

Leclerc blijft desondanks realistisch

Ondanks een perfect weekend in Australië, blijft Leclerc realistisch. De Ferrari-coureur benadrukt dat Red Bull Racing normaal gesproken gewoon nog te snel is.

"Dat (het resultaat) is ontzettend bemoedigend, maar we moeten niet vergeten dat Red Bull in twee van de drie races superieur was. We hebben veel werk te doen en dat doen we als team. Iedere keer als we de mogelijkheid hebben om een race te winnen, moeten we die pakken. Dit weekend hebben we dat gedaan met Carlos. Ik ben tweede geworden en reed de snelste raceronde, waarmee we de overige beschikbare punten veilig hebben gesteld."

Charles Leclerc - Ferrari-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk