Marko brengt geruststellende update over Ricciardo

Marko brengt geruststellende update over Ricciardo

door Michael Janiec

Daniel Ricciardo zit nog altijd in een lastig parket. De RB-coureur is sinds de Mexicaanse GP vorig seizoen niet meer in de punten gefinisht en de tijd begint te dringen. Maar ondanks de ongelukkige DNF in Shanghai ziet Red Bull-teamadviseur Helmut Marko dat het de goede kant op gaat met de prestaties.

Riccardo weet niet mee te klappen met teamgenoot Yuki Tsunoda in 2024. Althans, voor zover de punten daarin leidend zijn. Zeven punten voor de Japanner tegenover nul namens de Aussie.

Het gerucht gaat dat Liam Lawson, die op indrukwekkende wijze inviel voor de geblesseerde Ricciardo in 2023, alweer klaarstaat om in te stappen bij Visa Cash App RB. Ricciardo zou namelijk een ultimatum hebben gekregen van enkele races om het alsnog te laten zien.

Marko tevreden over Ricciardo ondanks ongelukkige DNF in China

Tijdens de Chinese GP lag de RB-coureur op puntenkoers. Totdat Lance Stroll zijn AMR-24 bij de herstart in de achterkant van de RB-bolide lanceerde.

Marko verklaart dat er een geplande chassis wissel heeft plaatsgevonden in Shanghai: "Daniel Ricciardo had een nieuw chassis tot zijn beschikking in China en dat was vanaf het begin gepland, want het is ons derde chassis dat we naar het circuit wilden brengen", meldde de teamadviseur aan SpeedWeek.

"Maar deze verandering speelde natuurlijk ook in op de psychologie na de teleurstellende prestaties van Daniel in de voorgaande weekenden", vervolgde Marko.

Al met al een goed weekend voor de Honey Badger ondanks de behoorlijke pech, erkent Marko: "In China ging het veel beter met Ricciardo. Ik vind het ongelooflijk dat Lance Stroll hem een 'idioot' noemde nadat de geblokte vlag was gevallen. En dat hij ook nog een penalty moest krijgen voor Miami. Dit was echt niet zijn weekend."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk