Marko deelt transfer-updates: ‘Exit Ricciardo niet uitgesloten’

Marko deelt transfer-updates: ‘Exit Ricciardo niet uitgesloten’

door Michael Janiec

Red Bull-teamadviseur Helmut Marko heeft zijn licht laten schijnen over de coureurs die het team overweegt voor het Formule 1-seizoen 2025. Meerdere kandidaten, met name uit eigen stal, worden overwogen. En terwijl de één op de schopstoel lijkt te zitten bij RB - Daniel Ricciardo - nemen de kansen van zijn teamgenoot Yuki Tsunoda juist toe.

Vooraf aan de Chinese GP sprak de Oostenrijker uitgebreid met de pers. Het thema blijft daarbij onveranderd: Red Bull Racing als de spil in de rijdersmarkt.

Het team is afwachtend met het tweede zitje vastleggen en heeft tegelijkertijd bij voorbaat erg goede kaarten in hand voor 2025.

Want voor zover de stabiele reglementen het toelaten en Adrian Newey nog een jaar kan voortborduren op zijn ground-effect succesformule… de kans is aanzienlijk dat Red Bull snelste blijft en zodoende alweer vroeg in het jaar de focus op volgend jaar kan verleggen.

Maar dan moet er wel iemand in de auto zitten die marginaal weinig laat liggen in verhouding tot Max Verstappen.

'Perez en Sainz bovenaan shortlist, vroeg vertrek Ricciardo reëel'

En dit zijn de coureurs die Marko besproken heeft:

  • Sergio Perez: Marko prijst de sterke start van Perez, vooral zijn kwalificatieprestaties in Japan. Als hij deze vorm vasthoudt, blijft hij de favoriet voor het stoeltje naast Max Verstappen in 2025.
  • Carlos Sainz: Red Bull is in gesprek met Sainz, die op zoek is naar een auto voor volgend jaar nadat Ferrari hem liet vallen. Marko erkent dat dit een mogelijkheid is, maar geeft toe dat ze niet kunnen concurreren met een lucratief aanbod van Audi.
  • Daniel Ricciardo: Ricciardo's toekomst bij Red Bull is onzeker. Hoewel hij aanvankelijk werd gezien als een potentiële vervanger van Perez, heeft Yuki Tsunoda zich dit jaar tot nu toe goed staande gehouden tegenover Ricciardo. Marko sluit niet uit dat hij Ricciardo halverwege het seizoen laat vallen als zijn prestaties niet verbeteren.

Andere coureursopties:

  • Reservecoureur Liam Lawson: Lawson is een potentiële vervanger voor Ricciardo als dat nodig is. Hij heeft contractueel het recht om in 2025 elders te racen als hij geen stoeltje bij Red Bull kan bemachtigen.
  • Yuki Tsunoda: Tsunoda's prestaties dit seizoen zullen bepalen of hij in aanmerking komt voor een promotie naar het hoofdteam van Red Bull in 2025.

Marko over geruchten overname RB en onrust

Marko wijst ook recente berichten over een mogelijke overname van RB door voormalig Haas-baas Gunther Steiner van de hand. Hij benadrukte dat de gesprekken met de aandeelhouders zijn afgerond.

Marko erkende tenslotte dat de interne machtsstrijd bij Red Bull voortduurt, maar benadrukte dat de focus blijft liggen op het winnen van het kampioenschap.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk