Marko sust hoop rivalen, gat 'nog steeds groter' dan Canada deed vermoeden...

Marko sust hoop rivalen, gat 'nog steeds groter' dan Canada deed vermoeden...

door Matthijs Bos

Helmut Marko heeft het optimisme bij de rivalen de kop ingedrukt. Er gingen enige tijd speculaties rond, Red Bull zou namelijk snel al de dominantie kwijtraken. Red Bull presteerde namelijk 'niet zoals het hoorde' in Canada, daarom dat er werd gedacht dat Red Bull de grote voorsprong snel zou verspelen. Dr. Marko plaatst het in perspectief.

Dr. Marko reageert op gekrompen voorsprong in Canada

Max Verstappen won zijn 41e race. Op het Gilles-Villeneuve circuit wist Verstappen F1-legende Ayrton Senna te evenaren. Toch was het geen koek en ei voor het team van Red Bull. Fernando Alonso eindigde iets minder dan 10 seconden achter de Nederlander. En dat, terwijl in Monaco het verschil tussen de nummer één en twee meer dan 20 seconden was. Dat kleinere verschil bij de GP van Canada leidde tot vraagtekens. Helmut Marko heeft op zijn manier gereageerd op de twijfels, en geeft toe dat Red Bull niet op zijn best presteerde in Montreal.

"Ja, ze kwamen hier dichterbij, maar we presteerden niet zoals we hadden moeten doen. We konden de banden niet op temperatuur krijgen, vooral de harde band niet. Iedereen vindt de Red Bull fantastisch. Ja, het is een goede auto, maar Ferrari en ook Mercedes - ze hebben zich niet verbeterd ten opzichte van vorig jaar; ik denk dat ze in het begin van het seizoen zijn teruggevallen. Dus als wij niet op ons best zijn, komen zij dichterbij. Zo makkelijk is het."

Helmut Marko in de F1 Nation-Podcast

Volgens Verstappen lag de gebrekkige snelheid vooral aan een gebrek aan grip. Zijn grip verdween snel, meerdere coureurs hadden daar last van. Desondanks wist Verstappen te winnen en bracht daarmee Red Bull de 100e zege.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk