Max Verstappen rust zelve: “Gaat helemaal niet om de eerste bocht”

Max Verstappen rust zelve: “Gaat helemaal niet om de eerste bocht”

door Michael Janiec

Max Verstappen voelt zich goed in de aanloop naar de Grand Prix van Hongarije. Ondanks het missen van pole position, verwacht de regerend wereldkampioen weinig problemen van Lewis Hamilton in de openingsrondes. Het tempo van de RB19 is immers ongenaakbaar en deze meting op de Hungaroring zal niet in de eerste bochten worden beslist, benadrukt Verstappen.

Verstappen zorgeloos over schermutselingen met Hamilton bij start Hongaarse GP

Tijdens de traditiegetrouwe ‘drivers-parade’, waarbij alle F1-coureurs samen op een dubbeldekker zonder dak worden rondgereden vooraf aan de GP, is ook Verstappen aan het woord: “Ik voel mij goed vandaag”, begint Max.

Op de vraag wat hij van de start denkt naast Lewis Hamilton, antwoordt Max nuchter: “Het gaat niet om de eerste bocht. Als je een snelle auto hebt, dan krijg je genoeg kansen in de race, dus het is meer dan dat.”

“Alles is mogelijk met een snelle auto in de auto. Op tempo is het normaliter geen problemen, maar we kunnen wel een gevecht verwachten. We hebben een niet zo goed weekend gehad, maar ik verwacht dat we één plek naar voren kunnen”, aldus Verstappen.

Hamilton: RB19 met Verstappen schiet aan ons voorbij, maar we gaan het proberen

Ook Hamilton gaat erop in. De zevenvoudig WK-winnaar verwacht niet veel weerstand te kunnen bieden over een hele race, maar zal het proberen niettemin: “De Red Bull is zo een halve seconde sneller in de race, dus ik verwacht dat ze eraan voorbij vliegen. Maar wellicht kan ik nog een konijn uit de hoge hoed trekken, laat we eens zien.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk