McLaren-coureurs kapot maar voldaan na ‘zwaarste race ooit’

McLaren-coureurs kapot maar voldaan na ‘zwaarste race ooit’

door Michael Janiec

McLaren is na Max Verstappen de grote winnaar in Qatar. De slijtageslag van mens en machine, waarbij de eerstgenoemde dikwijls oververhit uit de auto kwam, is afgesloten met het maximaal haalbare: een P2 voor Oscar Piastri en een P3 voor Lando Norris, lees hier hun reactie direct na de GP van Qatar.

Lando Norris: ‘Stressvol, heet en zweterig’ 

Lando Norris moet weer toezien hoe teamgenoot Oscar Piastri voor hem eindigt. Desondanks is de Brit sportief: "Ja, goeie openingronde. Ik heb van mijn fout van zaterdag geleerd en het pakte goed uit. We hadden een goede pace. Het was stressvol heet en zweterig, maar we hebben het kunnen managen."

McLaren zat er ook goed bij qua pitstops. Wellicht geen wereldrecord, zoals Norris stelt, maar het F1-team uit Woking komt op dat vlak als enige in de buurt van Red Bull Racing: “En ja, een pitstop van 1,8 seconden geloof ik (lacht).” Correctie: McLaren heeft hiermee inderdaad het wereldrecord te pakken met een pitstop van 1,80 seconden.

Door de drie verplichte pitstops, konden de coureurs het maximale aantal van achttien ronden per set flink gas blijven geven: “Je kon op het einde echt pushen. Een van de zwaarste races waar ik aan deelgenomen heb. Gefeliciteerd weer aan Oscar, foutloos weer, evenals Max”, aldus Lando Norris.

Piastri: Moeilijkste race van mijn leven

Oscar Piastri schrok zich een hoedje toen hem verteld werd dat hij óók driver of the day is. Een dag eerder kreeg hij na de sprint shootout namelijk te horen dat hij niet vanaf P3, maar P6 de sprint aanvangt: “Ik dacht dat je zou zeggen dat ik een vijf seconden penalty zou krijgen weer, ik schrok me rot. Maar heel blij natuurlijk. Eerste bocht was nice, ook het plan vandaag. Hele goeie pace en zeker de moeilijkste race in mijn leven”, verklaarde de McLaren-coureur.

“Ja, en het was heet. Het was door alle pitstops constant vol gas, dus het waren allemaal kwalificatieronden. Zo voelde het echt. Wel echt een goede race en fijn dat de banden heel bleven”, aldus Piastri.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk