Nico Hulkenburg: ‘Ik weet dat ik niet in een topteam zit’

Nico Hulkenburg: ‘Ik weet dat ik niet in een topteam zit’

door Ayla Huiberts

Nico Hülkenberg rijdt aankomend seizoen zijn tweede jaar voor het Haas F1-Team. Dit zal het eerste jaar zijn waarin het team niet onder begeleiding is van Guenther Steiner. Na zijn vertrek zullen de gaten opgevuld moeten worden en moet er gewerkt worden aan de heropbouw van de renstal, aldus Hülkenberg.

Na twee jaar reserve- en testrijder te zijn geweest voor Aston Martin, bemachtigde de Duitser een plek bij Haas. Helaas leidde dit niet tot groot succes, want het Amerikaanse team eindigde op de laatste plaats in de constructeurs.

Al voordat Steiner het team moest verlaten, liet Nico Hülkenberg weten dat er mogelijk grote veranderingen moesten plaatsvinden om beter te presteren. Zeker nu de teambaas vervangen wordt, is het belangrijk dat er gewerkt wordt aan het verbeteren van het team en de strategieën.

Toch kwam het als een verrassing dat Steiner voor het 2024-seizoen moest vertrekken. Haas is namelijk het concept dat hij heeft opgebouwd en het is jammer dat zijn tijd erop zit. De Formule 1-coureur vertelt het volgende aan Sky Sports F1 Germany:

“Hij opende de deur voor mij en dat is deels de reden waarom ik het jammer vind dat hij wegging, maar het is de beslissing van Gene Haas en we gaan gewoon verder.”

Nico Hülkenberg over het vertrek van Guenther Steiner

Hülkenberg ontkent dat hij in 2025 voor Haas rijdt

Wat de toekomst betreft, de 36-jarige coureur wil in 2024 maximaal presteren en het beste uit zichzelf halen. Alleen op deze manier is het mogelijk om eventueel over te stappen naar een ander team. De ‘Hulk’ heeft namelijk nog geen contractverlenging getekend bij Haas en in 2025 is het nog niet duidelijk waar en of hij nog een plek kan bemachtigen.

Ondanks dat de Duitser toegeeft dat hij niet voor het beste team rijdt of de beste auto heeft, wil hij wel alles geven om het beste ervan te maken. “ik wil proberen om Haas vooruit te helpen en het beste voor mezelf te doen en mezelf ook aan te bevelen voor andere taken of misschien voor een verdere toekomst hier”, aldus Nico Hülkenberg.

Eerste podium in het aankomend seizoen

Hülkenberg en Kevin Magnussen rijden aankomend jaar onder leiding van Ayao Komatsu. Met de VF-24 zullen ze hun punten moeten binnen halen. Hülkenberg staat erom bekend dat hij nog nooit een podium heeft gepakt in zijn Formule 1-carrière. Zal het hem dit jaar lukken om voor het eerst hoger dan P4 te eindigen? De Duitser is in ieder geval gemotiveerd en toegewijd aan de sport en streeft naar het uiterste resultaat.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk