Norris ‘niet overmoedig’ - ‘maar wordt tijd dat iemand hem onder druk zet’

Norris ‘niet overmoedig’ - ‘maar wordt tijd dat iemand hem onder druk zet’

door Michael Janiec

Lando Norris zegt dat McLaren zich nu officieel kan mengen in het gevecht met Red Bull Racing en Ferrari. De 24-jarige Brit, die de Miami GP won en op Imola tweede werd vorig weekend, meent daarnaast dat Max Verstappen eindelijk weer wat weerstand krijgt zo.

De verwachtingen zijn hooggespannen in aanloop naar de Grand Prix van Monaco. Wie daar wil meedingen voor de overwinning, moet zich zover mogelijk vooraan kwalificeren, het liefste op de eerste rij.

Max Verstappen moest bij de Grand Prix van Emilia-Romagna diep graven in Q3 voor de pole position. En het is nog maar de vraag of het in Monaco weer de kant opvalt van de drievoudig wereldkampioen. De onderlinge marges zullen naar verwachtingen bijzonder klein zijn bij de kwalificatie in de prinsendom.

Om maar niet te spreken over het risico op gele en rode vlaggen gedurende de cruciale minuten van de kwalificatieheats.

En daarnaast, niet enkel Verstappen zal perfect moeten zijn in de uitvoering, maar eigenlijk het hele team.

Norris wil Verstappen het vuur aan de schenen blijven leggen

Norris, die bij de onthulling van de Senna-livery aanwezig was, wrijft in zijn handen bij het besef dat Verstappen eindelijk weer uitgedaagd wordt: "Het is leuk om te weten dat het niet makkelijk voor hem was. Het werd tijd dat iemand hem onder druk zette en dat hij weer wat zenuwen voelde, want ik weet zeker dat hij dat al een tijdje niet meer gevoeld heeft", vertelde hij aan Sky Sports F1.

"We zijn niet overmoedig, dat ben ik nooit geweest. We willen nu de races ingaan en vertrouwen hebben om tegen Red Bull en Ferrari te racen, omdat we met hen meedoen", aldus de 24-jarige Brit.

Vooruitkijkend op het Grand Prix-weekend van Monaco, spreekt Norris van één van de lastigste weekenden van het F1-seizoen: "Het is een van de meest uitdagende weekenden op de kalender. Het is niet het makkelijkste circuit om in te halen, maar de kwalificatie hier is een van de spannendste uitdagingen in de autosport. Het gaat erom dat je meteen goed van start gaat en vertrouwen opbouwt vanaf VT1."

"Het voelde goed om in Imola voor de overwinning te vechten, dus we hebben nog veel potentieel. Monaco wordt ook een speciale race voor ons, want we rijden in een eerbetoon aan Senna. Het ziet er geweldig uit en ik kan niet wachten om ermee op dit speciale circuit te racen", concludeerde Norris.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk