Norris plagerig na breken peperdure winnaarsbeker: ‘Had Verstappen niet moeten doen!’

Norris plagerig na breken peperdure winnaarsbeker: ‘Had Verstappen niet moeten doen!’

door Michael Janiec

Tijdens de podiumceremonie van de F1 Grand Prix van Hongarije viel de prestigieuze trofee, die was uitgereikt aan Max Verstappen. Lando Norris, die een welverdiende tweede plaats in de wacht sleepte, bevond zich in het middelpunt van de storm als degene die de beker indirect omstootte, maar ontkende stellig elke verantwoordelijkheid voor het incident.

Norris van geen schuld bewust na breken dure winnaarsbeker tijdens vieren P2 in Hongarije

Tijdens de persconferentie na de race, had Norris een ondeugende glimlach toen hij de schuld snel afschoof op zijn collega-coureur Max Verstappen. "Max plaatste hem gewoon te dicht bij de rand", grapte Norris.

"Hij viel om, denk ik. Niet mijn probleem. Het is zijn probleem!", klonk het.

De beker, handgemaakt met een intensieve productietijd van zes maanden, kost maar liefst €40.000.

Norris' ontkenning van schuld heeft alleen maar olie op het vuur gegooid. Het bedrijf Herendi, verantwoordelijk voor de elegante trofee, is naar voren gestapt om geruststelling te stellen. Attila Simon, CEO van het bedrijf, belooft de gebroken trofee te vervangen en de 'vreugdevolle en zware last' op zich te nemen om het meesterwerk opnieuw te maken.

"We zullen de lastige taak, maar prachtige taak op ons nemen om de trofee opnieuw te maken", verzekerde Simon in een exclusief interview met de Hongaarse zender M4 Sport. Het doel is om het productieproces te verkorten en de trofee in de komende weken aan Verstappen te kunnen overhandigen.

McLaren doet uitstekende zaken in Hongarije

Ondanks het prijzendrama bleek het een triomfantelijke dag op de Hungaroring voor Norris en het McLaren-team, dat voor de tweede opeenvolgende keer achter Verstappen op het podium eindigde. Ook Oscar Piastri scoorde degelijk met een solide P5.

Norris prijst de prestaties van het team, maar erkent ook de felle concurrentie. "Ik denk dat we tussen ons en Mercedes redelijk gelijk is. Mercedes is altijd heel erg sterk geweest met bandendegradatie. Als je naar de kwalificatie kijkt, waren de Mercedessen een stuk sneller dan Lewis", aldus de McLaren-coureur.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk