Norris stomverbaasd na ‘allerslechtste pole' bij Sprint Shootout in Brazilië

Norris stomverbaasd na ‘allerslechtste pole' bij Sprint Shootout in Brazilië

door Michael Janiec

Lando Norris kon het zelf amper geloven toen hij over de boordradio te horen kreeg dat zijn laatste ronde in Q3 van de Sprint Shootout een pole-ronde klokte. De McLaren-coureur is desondanks blij om vanaf P1 te mogen starten op Interlagos en meldt het volgende na zijn prestatie.

Norris weet optimaal te profiteren van de kleine foutjes die Max Verstappen de pole position kosten. Beide coureurs komen niet bepaald foutloos door de eerste twee sectoren, maar de Brit weet relatief de meeste tijd goed te maken in de laatste.

De behoorlijke regenbui van vrijdag heeft het gelegde rubber weggevaagd. Er is zo weinig grip dat de rondes verre van optimaal aanvoelen in vergelijking met de kwalificatie van de dag ervoor.

Lando Norris: 'Voelde juist als de allerslechtste ronde'

Norris kan gevoelsmatig naderhand dan ook amper verklaren hoe die ronde genoeg voor pole kon zijn: “Ik kan niets verstaan, maar een geweldige dag vandaag. Dankjewel. De ronde voelde als een van de slechtste, dus ik ben verbaasd om hier te staan. Maar het is een pole na een lange tijd, dus ik ben blij”, meldt de McLaren-coureur direct na de race.

Bij doorvragen vanuit Viaplay, verklaart Norris het volgende over die ‘slechtste pole-ronde’: “Eerste en tweede bocht waren echt klote. Ik ging langzamer dan op de mediums daar. Maar ik ben verbaasd. Het voelt niet zo goed als een normale pole, maar ik ben tevreden.”

Vooruitblikkend op de sprintrace, wil de pole-sitter geen onnodige verwachtingen scheppen: “Ik weet niet hoe wij het in de race zullen doen. Het tempo is sterk, al moet je rekening blijven houden met het tempo van de Red Bulls en Max. We hebben amper zes ronden op die banden gedaan, dus de Sprint is nog een vraag. Maar we winnen daarmee wel informatie voor de zondag”, aldus Norris.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk