Onvrede in paddock door Verstappen na Mexico: ‘Moet op gestraft worden'

Onvrede in paddock door Verstappen na Mexico: ‘Moet op gestraft worden'

door Jarlo

De acties van onder andere Red Bull Racing-coureur Max Verstappen, werden niet gewaardeerd door sommige mensen in het Formule 1 paddock. De Nederlander, stond onder andere stil aan het einde van de pitstraat. Dit creëerde een file, wat voor diverse coureurs problemen veroorzaakte.

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico, was te zien hoe Verstappen en Mercedes-coureur George Russell tot tweemaal toe een file creëerde, door aan het einde van de pitstraat stil te staan. Dit terwijl het licht gewoon op groen stond. Dit zorgde er onder andere voor dat McLaren-coureur Lando Norris gehinderd werd, en daardoor Q2 niet haalde.

Teambaas McLaren woest: ‘dat kan echt niet’ 

Een team wat het dupe was door het stil staan van Verstappen, was McLaren. Teambaas Andrea Stella verscheen na afloop van de Grand Prix van Mexico geïrriteerd voor de camera.

“Er moet onmiddellijk actie ondernomen worden. De regels moeten veranderd worden. Je stuurt als team jouw auto naar buiten, maar vervolgens weet je niet wanneer je ook daadwerkelijk de baan op gaat. Alle coureurs moeten rekening met elkaar houden. Het wordt anders heel onsportief.” 

Andrea Stella - McLaren-teambaas

Stella krijgt steun van Brundle: ‘er moet echt een oplossing komen voor dit probleem’ 

Niet alleen Stella zet zijn vraagtekens achter het bovenstaande. Ook F1-commentator Martin Brundle is niet blij. De commentator voor Sky Sports F1, gaf ook zijn visie op de zaak.

"Als je dan een coureur bent, die aan het einde van de pitstraat gepositioneerd staat, en naar buiten wil rijden, ben je de klos.”

"De Formule 1 moet echt op zoek naar een passende oplossing voor dit probleem. De coureurs zelf spreken zelf ook al hardop uit niet blij te zijn. Aangezien er nog geen straffen worden gegeven, kom je er toch mee weg. Het maakt als coureur dus daarom ook helemaal niet uit als je het doet.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk