Pérez hoopvol voor Japanse GP: 'We staan er morgen goed voor'

Pérez hoopvol voor Japanse GP: 'We staan er morgen goed voor'

door Ayla Huiberts

De kwalificatie voor de Grand Prix van Japan eindigde met Max Verstappen op polepositie. Teamgenoot Sergio Pérez sloot aan op P2 en zal dus ook starten vanaf de eerste rij. Toch vindt de Mexicaan dat hij niet alles heeft kunnen halen uit deze sessie en hij hoopt morgen een sterke race neer te zetten.

Het werd nog spannend voor Pérez, want McLaren en Ferrari zaten hem op de hielen. Het schommelde enorm binnen de top vijf, maar in Q3 lukte het de Red Bull Racing-coureur om zichzelf te herpakken. Helaas was de Nederlander hem toch weer te snel af toen hijzelf ook verbeterde in de slotminuten.

“Het was dichtbij vandaag, heel dichtbij met Max. het voelde als een goede ronde, maar het was eigenlijk best lastig daar, vooral bij het ingaan van de ronden was het best makkelijk om een paar tienden te verliezen in de laatste sectie en in de chicane, dus we haakten alles aan elkaar vast. Helaas was het niet genoeg.”

Vervolgens vroeg voormalig Formule 1-coureur Jean Alesi of Pérez de kans had om polepositie te pakken. De Mexicaan denkt van wel, maar hij wil zijn tempo opvoeren om morgen sterker te zijn.

“Ik denk dat we het hele weekend al heel dicht bij elkaar zaten, ook tijdens de kwalificatie. Als je in die kleine marges zit, kan alles een verschil maken. Ik had geen geweldige exit bij het ingaan van de ronde, dus dat had het verschil kunnen maken, maar ik denk dat we er goed voor staan voor morgen. Ik denk dat onze snelheid op de lange afstand vanochtend niet zo sterk was, maar we werken veel, dus hopelijk kunnen we morgen sterker zijn”, aldus Perez.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk