Perez kijkt alvast vooruit naar volgende GP in Miami: 'Moeten hier van leren'

Perez kijkt alvast vooruit naar volgende GP in Miami: 'Moeten hier van leren'

door Jarlo

Sergio Perez kende een moeizame race op het Shanghai International Circuit. De Mexicaan verloor na een ongelukkige safetycar-periode een aantal plekken, wat hem uiteindelijk de das om deed. In gesprek met Chiel van Koldenhoven vertelde Perez waar het mis ging.

Sergio Perez mocht de race in China vanaf de tweede positie aanvangen. Na een matige start, waarbij hij Fernando Alonso erdoor liet glippen, verloor hij uiteindelijk de tweede plek aan Lando Norris. Mede door een 'ongelukkige strategie' en een 'gebrek aan racesnelheid' was dit dan ook uiteindelijk het maximaal haalbare voor de man uit Guadalajara.

Perez zag race uitéén spatten: 'Dat beinvloeden onze race'

Na afloop van de Chinese GP verscheen Perez voor de camera van Viaplay. De Mexicaan kijkt terug op een moeizame race, waar een ongelukkig safetycar roet in het eten gooide.

“Uiteindelijk verloren we twee posities tijdens de eerste safetycar-periode. Helaas beïnvloeden dat onze race. Dat betekent dat we Lando (Norris) niet konden inhalen op het einde. We moesten daarvoor namelijk hard vechten met Charles (Leclerc) om langszij te komen. Vanaf dat moment was het een kwestie van de auto thuisbrengen op plek drie.”

Sergio Perez - Red Bull Racing-coureur

'Moeten daarvan leren'

Perez zit er echter niet bij de pakken neer. De Red Bull Racing-coureur benadrukt dat het team hier van zal moeten leren: “Ze (McLaren) was sterk vandaag. Daarnaast denk ik dat we een stap achteruit hebben gezet ten opzichte van de sprintrace. We moeten daar van zien te leren," aldus Perez.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk