Poll: ‘Dominantie Red Bull Racing verpest kijkplezier’

Poll: ‘Dominantie Red Bull Racing verpest kijkplezier’

door Michael

Een pittige poll voor de Nederlandse F1-kijkers… Verpest de dominantie van F1-team Red Bull Racing en ook wel Max Verstappen het kijkplezier? Of juist niet? Tijd om het voors en tegens af te wegen en te peilen wat er leeft onder de bezoekers en fans!

Eens

Elke sport is gebaat bij meerdere winnaars en kampioenen. Een kampioenschap volgen waarvan je de winnaar al voorhand kunt voorspellen is enkel leuk voor een klein deel van de fans. Onvermijdelijk gevolg: de beleving van het meerderdeel zal erdoor lijden en dat weegt niet af.

Voorspelbaarheid is de dooddoener van entertainment. Voor een sport dat juist afstand wil nemen van langdurige dominante periodes is het een ongezonde situatie die op langere termijn niets goeds voorspelt qua populariteit.

Je hoeft niet ver terug te kijken om te zien wat er gebeurde toen Ferrari of Mercedes jaren achtereen de lakens uitdeelde. De mensen willen bloedstollende gevechten zien tussen méér dan twee dezelfde auto’s.

Oneens

Hoe je het ook ziet: het beste F1-team of F1-coureur is uiteindelijk de winnaar. De Formule 1 draait niet om het standaardiseren van onderdelen of prestaties, maar juist om de onderlinge rivaliteit van teams met technische innovaties.

Als iemand daarin de lat aanzienlijk hoger legt, dan moet je dat accepteren en met respect erkennen. Het is namelijk niet voor niets.

En in het geval van Red Bull Racing ook onvergelijkbaar met de vorige dominante periodes in Formule 1, omdat er nu sprake is van een budgetplafond.

Kortom: de concurrentie moet minder zeuren en harder werken. Moge het beste team en de beste coureur tot die tijd (blijven) winnen, het zal mijn kijkplezier niet verminderen.

Tot slot

Een lastige stelling, wetende dat er voor tig fans het antwoord in het midden ligt. Maar wat denken jullie? Niet enkel door de oranje bril gezien! Zal een langdurige dominantie van Red Bull Racing en Max Verstappen het kijkplezier bederven of niet?

‘Dominantie Red Bull Racing verpest kijkplezier’

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk