Red Bull Racing onthult officieel de lanceerdatum van de RB20!

Red Bull Racing onthult officieel de lanceerdatum van de RB20!

door Jarlo

De kogel is door de kerk. Red Bull Racing heeft dan eindelijk de officiële datum bekend gemaakt van de presentatie van de RB20, de Red Bull Racing-bollide die in 2024 bestuurd zal worden door Max Verstappen en Sergio Perez. De nieuwe auto van de Oostenrijkse renstal zal op 15 februari aan de wereld gepresenteerd worden.

Red Bull Racing is in het nieuwe Formule 1-seizoen van 2024 op zoek naar haar zevende constructeurstitel (derde op rij) en haar achtste rijderstitel (vierde op rij). Dit zal echter niet makkelijk worden volgens Red Bull Racing-teambaas Christian Horner. De Brit heeft eerder al aangeven te verwachten dat de concurrentie dichter bij zal zitten dan in ieder geval het afgelopen seizoen. Hoe de RB20 er voor zal staan ten opzichte van de competitie? Daar zullen we voor het eerst achter komen op 21 februari, wanneer dag één van de wintertest zal losbarsten op het Bahrain International Circuit.

Geen volledige onthulling

Terug naar de presentatie van de RB20. De kans is aanzienlijk groot te noemen dat niet alles van de auto zal worden prijsgeven. Het is in de afgelopen jaren namelijk steeds gebruikelijker geworden dat enkel de kleurstelling van de auto onthult wordt. Daarmee worden de technische snufjes van de auto vooralsnog achterwegen gelaten. Deze zullen pas volledig bekend worden gemaakt tijdens de Formule 1 testdagen, wanneer deze voor het eerst ingezet zullen worden.

Datums van andere onthullingen

Het team van Red Bull Racing is lang niet het eerste team dat de datum van hun onthulling al bekend hebben gemaakt. Zes andere teams gingen de Oostenrijkse renstal voor. Hieronder is een overzicht te zien met de datums van de overige onthullingen zover duidelijk is op 16 januari:

  • Stake F1 Team: 5 februari

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk