Ricciardo geeft 'kansloze' Villeneuve ‘de vinger’ na P5-kwalificatie

Ricciardo geeft 'kansloze' Villeneuve ‘de vinger’ na P5-kwalificatie

door Michael Janiec

Daniel Ricciardo heeft zijn antwoord zowel op de baan als ernaast klaar op de recente harde kritiek van voormalig F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

Danny Ric vangt de race aan vanaf P5, zijn beste kwalificatieprestatie van het seizoen. Een waarmee hij zijn critici van repliek dient, inclusief de Canadees, die de Aussie naderhand van ‘talking s**t’ betichtte.

Ricciardo's uitmuntende kwalificatie komt te midden van een uitdagend seizoen, een seizoen waarin hij één keer in de punten wist te finishen. Vooral na de bevestiging van de contractverlenging van zijn teamgenoot Yuki Tsunoda is de aandacht voor Ricciardo's toekomst en huidige vorm toegenomen.

Villeneuve, bekend om zijn uitgesproken mening, lanceerde een aanval op Ricciardo bij een interview met Sky Sports. De voormalig F1-wereldkampioen trok harde conclusies over de prestaties van Ricciardo na zijn vertrek bij Red Bull. Villeneuve was van mening dat de Aussie zijn zitje bovenal aan zijn (marketing) reputatie te danken had.

Ricciardo veegt 'gezever' van Villeneuve van tafel met P5-kwalificatie

Ricciardo ging echter direct in op de kritiek, nadat hij de P5-startplek had weten te bemachtigen op Circuit de Gilles Villeneuve.

“Ik weet nog steeds niet wat hij zei, maar ik heb gehoord dat hij onzin uitkraamt. Maar dat doet hij altijd. Ik denk dat hij zijn hoofd een paar keer te veel heeft gestoten - ik weet niet of hij ijshockey speelt of zo. Hoe dan ook, ik geef hem geen kans; al die mensen kunnen de pot op. Ik wil nog meer zeggen, maar het is al goed. We laten het erbij."

Daniel Ricciardo had reactie klaar voor Jacques Villeneuve

Ondanks een matig seizoen blijft Ricciardo onverminderd gemotiveerd. Reflecterend op zijn prestaties liet hij weten vastbesloten te zijn om meer te bereiken: “Ik ben duidelijk erg gemotiveerd om meer te doen dan dit jaar.”

"Vandaag is het tien jaar geleden dat ik voor het eerst won en die dag heeft mijn leven veranderd, dus er komen veel mooie emoties bij kijken. Ik had gewoon het gevoel dat ik er klaar voor was om iets goeds neer te zetten", vervolgde Ricciardo.

'Vertrouwen gelijk goed vanaf vrijdag'

Ondanks een loodzwaar weekend bij de GP van Monaco kreeg Ricciardo weer vertrouwen toen hij de baan opging in Canada: “Vanaf het moment dat we de auto gisteren (vrijdag) op de baan hadden - in VT1 natuurlijk minder, maar in VT2, toen we meer ronden konden afwerken - had ik er gewoon vertrouwen in. De auto voelde goed aan. Ik kon hem laten glijden en wat agressiever rijden. Dus het voelde alsof ik er bovenop zat."

“Ik ging dit weekend in met een wat lichter gevoel, hongerig en blij en klaar om ‘f**k you’ te zeggen tegen een paar mensen”, aldus Ricciardo.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk